Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

januari 2017

Ambulans innebär inte längre självklar transport till akuten

31 januari 2017 - 17:23
0 kommentar/er

Nu har ambulansen i Skellefteå börjat att använda 1177 beslutsstöd som är ett nytt standardiserat sätt att arbeta. Arbetssättet innebär att patienter som larmat efter ambulans inte automatiskt körs till akutmottagningenutan att en bedömning av deras tillstånd har gjorts.

I dagsläget får ambulansen i Skellefteå ungefär 8000 larm per år och långt ifrån alla patienter som ringer 112 behöver ambulanssjukvård till akutmottagningen. För att lätta på flödet till akutvården och stärka beredskapen har ett nytt arbetssätt införts.

Spelade sjuk för att råna ambulans

30 januari 2017 - 23:16
0 kommentar/er

Natten till lördag rånades ambulanspersonal under en utryckning. Nu misstänker de att patienten spelade sjuk för att en annan person skulle kunna utföra rånet. 
– Det är fruktansvärt, alla påverkas av det här, säger Tomas Elisson, ambulanschef vid Universitetssjukhuset i Örebro.

Rån mot ambulanspersonal

30 januari 2017 - 23:12
0 kommentar/er

Ambulanspersonal som larmats ut till en kvinna som drabbats av kramper i centrala Örebro rånades natten till lördagen på sin akutväska. Personalen chockades och togs ur tjänst efter händelsen.

Enligt tillförordnade ambulanschefen Tomas Elisson är det första gången under hans 30 yrkesverksamma år som något liknande hänt.

Det var vid tvåtiden natten mot lördagen, som ambulansen kallades till Järnvägsgatan i centrala Örebro då en kvinna uppgavs ha drabbats av krampanfall.

Robert: Jag trodde han var död

30 januari 2017 - 11:43
0 kommentar/er

En skallskadad blödande man låg utomhus i Hemse, utan att SOS Alarm larmade Räddningstjänsten dit. Robert Pehrsson som hjälpte den skadade är kritisk.

Vädret var blåsigt; frisk vind. Mannen låg på isigt och kallt underlag.

Robert Pehrsson

P4 Gotland uppmärksammar ytterligare ett fall där en skadad person fick vänta länge utomhus på ambulans - samtidigt som SOS-alarm inte larmade ut Räddningstjänsten, i väntan på att ambulansen skulle komma.

Ryggskadad nekades ambulans

27 januari 2017 - 12:28
0 kommentar/er

Sedan en man med ryggsmärtor hade undersökts av en ambulanssjuksköterska nekades han att åka med och fick ta sig till akuten i Kristianstad med bårtaxi.

Sköterskan fann inga tecken till alvarligare skada. På akuten konstaterades flera frakturer på kotor i ryggen. Han lades in för behandling. 

Falck Ambulans har lämnat in en lex Mariaanmälan till inspektionen för våd och omsorg, IVO. Händelsen inträffade i maj 2015.

Pressad ambulanspersonal stöttar varandra

27 januari 2017 - 12:23
0 kommentar/er

Patienter som blivit utsatta för grovt våld blir ett allt mer vanligt inslag i ambulansvårdares vardag. För att klara av arbetet finns personal som har i uppdrag att vara ett extra stöd åt sina kollegor.

 Det piper till i en ambulansbil.

– Nu ringer det här men larmet ringer också uppe i deras handenheter. Så nu kommer de ner här, nu ska de ut, säger Leif Björk, enhetschef på Falck Ambulanser Skåne distrikt 1

Han förklarar vad som händer i det stora garaget på Lockarpsstationen i utkanten av Malmö.

Enhet Prehospital samordning

26 januari 2017 - 12:45
0 kommentar/er

I samband med den omorganisation som skett på PKMC (Prehospitalt och katastrofmedicinskt centrum) och dess sammanslagning med Enhet Säkerhet har Enhet prehospital samordning etablerats.

Chef för enheten är Mats Kihlgren och medicinskt ledningsansvarig är Per Örninge.

Göteborgsambulans i kris tvingas låna ut personal

24 januari 2017 - 13:12
0 kommentar/er

Ambulansen i Göteborg låter ambulansbilar stå dagligen, på grund av personalbrist. Trots det lånas personalen nu ut till Sahlgrenskas nyöppnade avdelning 32.

Ambulansen i Göteborg har haft problem länge menar ambulanspersonal som P4 Göteborg har pratat med.

– Vi skulle inte klara av en trafikolycka med två bilar som det ser ut idag, läget är katastrofalt, säger en ambulanssjukvårdare som vill vara anonym.

Kritiserat SOS Alarm avtal kan hamna på konkurrensverkets bord

24 januari 2017 - 13:10
0 kommentar/er

Efter Kalibers granskning kan Konkurrensverket komma att granska om Regionen bröt mot lagen när de skrev avtal SOS Alarm utan föregående upphandling.

Politikerna valde att inte upphandla trots att tjänstemän i regionen bedömt att det krävdes en upphandling.

Mattias Berger som är biträdande enhetschef för enheten för upphandlingsskadeavgift på Konkurrensverket säger att en granskning kan bli aktuell eftersom den skulle kunna vara vägledande för andra landsting.

Johnny Magnusson anklagas för jäv

23 januari 2017 - 14:08
0 kommentar/er

Ett nytt avtal med SOS Alarm godkändes av regionsstyrelsen utan upphandling. Samtidigt som regionsstyrelsens högsta politiker, Johnny Magnusson (M), satt i styrelsen för SOS Alarm. Nu anklagas han för jäv, enligt programmet Kaliber i Sveriges radio.

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götaland har under flera år varit missnöjda med hur SOS Alarm har skött utalarmeringen av ambulans. Våren 2015 fattades därför beslutet att hälso- och sjukvårdsstyrelsen själva skulle ta över den uppgiften.

Dubbelfel när SOS Alarm fick eftertraktat avtal

22 januari 2017 - 17:08
0 kommentar/er

Missnöje i Västra Götalandsregionen mot SOS Alarms arbete får politikerna att besluta om egen verksamhet. Men plötsligt ändrar de sig. En kovändning där regionens högsta politiker är jävig.

25/3 2015

Tröttnade på SOS Alarm 

Polis och ambulans attackerades i Hultsfred

20 januari 2017 - 18:20
0 kommentar/er

Polis och ambulans som var på plats i Hultsfred i samband med ett bråk, fick sina fordon attackerade.

Det var mitt på dagen under torsdagen, i samband med ett på Granitvägen i Hultsfred, som polis och ambulans kallades till platsen.

Två personer ska ha slagits med varandra, och en av dem fick föras till sjukhus med lindriga skador. Båda hördes av polis och släpptes. Senare samma dag försökte en av männen hämnas på den andre, men lyckades inte ta sig in i lägenheten. 

Sidor