Besök: idag 1.823, vecka 8.237, månad 50.111  förra: dagen 2.535, veckan 15.093, månaden 70.975
Pensi Rescue Oy produkter PPPress Samriten Ambulans AB

november 2017

Säkrare transporter för sjuka nyfödda

21 november 2017 - 23:05
0 kommentar/er

Transporterna till specialistsjukhus för svårt sjuka nyfödda eller för tidigt födda barn i Västra Götalandsregionen kommer nästa år att bli säkrare.

De barn som föds i regionen som behöver särskilt avancerad vård kommer från och med nästa år att transporteras av ett specialistteam när de förs till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Då kan teamet komma ut till sjukhuset och starta vården redan på plats och sen transportera barnet säkert, säger Elisabeth Hentz överläkare på neonatalverksamheten vid SU.

Ambulansföraren: Man skär i patient- och personalsäkerhet

20 november 2017 - 23:15
0 kommentar/er

Trafikutbildaren tillika ambulanssjuksköterskan Anders Grönlund är bekymrad över att Region Jämtland Härjedalen sparar in på halkkörningsutbildningar.

Regionen ställer in ambulanssjukvårdens utbildningsdagar i hjärt- och lungräddning för barn samt halkkörning. Orsaken är det dåliga ekonomiska läget.

Det rapporterade P4 Jämtland om i förra veckan.

Trafikutbildaren tillika ambulanssjuksköterskan Anders Grönlund menar att beslutet föder frustration bland ambulanspersonal:

Utbildningsdagar dras in för ambulanssjukvården

19 november 2017 - 19:11
0 kommentar/er

Region JH ställer in ambulanssjukvårdens utbildningsdagar i hjärt- och lungräddning för barn och halkkörning. Orsaken är det dåliga ekonomiska läget.

I ett facebookinlägg som kommenterats av många och delats drygt hundra gånger tar en anställd upp sparkraven och skriver bland annat:

Väntan på större helikopter blev för lång

17 november 2017 - 20:01
0 kommentar/er

Vi behöver ha en ny luftambulans nu och Svensk luftambulans kan inte lösa det åt oss.

Så förklarar Per Arnell att Västra Götalandsregionen nu gör en egen upphandling för de närmaste fyra åren.

Landstingen i Värmland och Dalarna bildade 2014 kommunförbundet Svensk luftambulans. Ett år senare anslöt sig Västra Götalandsregionen och förra året även Region Uppsala. Svensk luftambulans har stått för driften av luftambulansen i Västra Götaland sedan de blev medlemmar. Planen var att ta över verksamheten i Region Uppsala 2017/2018.

Upphandlingen av ambulansflyg överprövas

16 november 2017 - 05:20
0 kommentar/er

Svenskt Ambulansflygs upphandling av sex flygplan ser ut att försenas då en av de förlorande anbudsgivarna begärt överprövning av affären värd drygt 600 miljoner kronor.

2016 bildades kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg som från början av 2018 ska sköta all ambulansflygverksamhet i Sverige på uppdrag av samtliga landsting och regioner.

Polisbristen gjorde att ambulans skickades ut på larm om misshandel.

15 november 2017 - 23:49
0 kommentar/er

POLISBRIST. Ambulanspersonal skickades ut på en misshandel och kom till en potentiellt farlig situation. SOS Alarm hade först larmat polis men det fanns ingen tillgänglig, inte ens i samma kommun. SOS-operatören hänvisar också till språkförbistringar på platsen dit ambulansen skickats, enligt avvikelserapporten. 

Man med bruten nacke fick ta trapporna

14 november 2017 - 19:57
0 kommentar/er

Efter att ha trillat ur sängen klagade mannen på smärtor i nacken, ryggen och armarna. Trots det erbjöds han ingen nackkrage av ambulanspersonalen som dessutom lät honom gå själv ner för trapporna och ut till ambulansen.

En närstående till mannen har i ett klagomål till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ifrågasatt hur mannen omhändertogs av ambulanspersonalen. Enligt den närstående skrek mannen att han hade ont i både nacken, ryggen och armarna, vilket även ambulanspersonalen informerades om.

Helikoptern kunde inte lyfta – då dog Bosse

12 november 2017 - 22:15
0 kommentar/er

Den täta dimman gjorde att ambulanshelikoptern inte kunde lyfta. För Nämdöbon Bo Holmberg tog det tre timmar att komma till sjukhus. Och hjälpen kom för sent - när Bosse kom fram var han död. Efter flytten till Norrtälje har dåligt väder stoppat helikoptern hela 17 gånger.

Karin Kjellsson går upp för stentrappan in till huset på Nämdö. Utanför dörren ligger hennes sambo Bosse Holmbergs jacka och väska nerpackade i papperskassar. Vännen Petter Öhman hjälper till att bära in dem.

Debatt: Fel att landstingen köper ambulansflygplan men inte har råd med sjuksköterskor

11 november 2017 - 15:27
0 kommentar/er

Jag är förtvivlad och frustrerad. Dagligen rapporteras i media om kaos på våra sjukhus, brist på personal och köer som växer. Människor som inte hinner få behandling innan sjukdom tar liv. Då kommer landstingen på att det ska bedrivas flygverksamhet för våra skattepengar! För 620 miljoner kronor får vi sex flygplan. Det är cirka 1 400 sjuksköterskor, eller i snitt cirka 80 000 vårdplatser, beroende på typ av vård.

Ambulanschefer ser fel i hjärtstoppsstatistik

09 november 2017 - 23:36
0 kommentar/er

Ambulansen är i dag snabbare på plats vid prio1-larm jämfört med tidigare – inte tvärtom. Det anser chefer inom svensk ambulanssjukvård.

Ambulansanställda misstänkta för brott

08 november 2017 - 23:45
0 kommentar/er

Två personer som jobbar inom ambulanssjukvården i Kronoberg har polisanmälts.

En av dem har redan fått sparken efter en internutredning.

De anställda misstänks ha missbrukat sin förtroendeställning och tagit emot föremål privat, skriver Smålandsposten.

Misstankarna mot de båda kom arbetsgivaren tillkänna genom information för några veckor sedan.

Ambulanssjuksköterska: Nej, liggande sjukvårdstransport kan inte ersättas med taxi

07 november 2017 - 19:47
0 kommentar/er

Landstingsrådet Elin Norén (S) meddelade den 2 november 2017, att Landstinget Dalarnas Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat att ta bort liggande sjuktransport nattetid i Falun, Mora och Ludvika. Vidare beskrev landstingsrådet att det i sådana fall är rimligt att använda taxi som transportmedel eftersom det inte är fråga om akuta transporter (prio 4).

Sidor