Besök: idag 611, vecka 13.507, månad 36.331  förra: dagen 2.345, veckan 15.175, månaden 59.599
Pensi Rescue Oy produkter PPPress Samriten Ambulans AB

februari 2018

Tre ambulansdistrikt i regionens regi

12 februari 2018 - 19:33
0 kommentar/er

Ambulanssjukvården i Lund och Landskrona återgår i regional regi när avtalet löper ut 2020. Det beslutade regionstyrelsen på torsdagen.

Sverigedemokraterna föreslog att även distrikt 4, som omfattar nordöstra och östra Skåne ska tas tillbaka, där en ny entreprenör nyligen har tagit över.
Alliansen vill behålla distrikt 2, Lund-Landskrona, i privat regi tills en uttredning har gjorts om ambulansverksamheten i Skåne.
Sydvästra distriktet där Malmö ingår övergick i regionens regi den 1 febaruari i år, efter flera klagomål mot entreprenören Falck.

Så ska polis och ambulans samarbeta vid krislägen

10 februari 2018 - 18:46
0 kommentar/er

Samarbetet mellan polis och ambulanspersonal i Stockholmsområdet har inte fungerat smärtfritt vid våldsamma och hotfulla situationer. Det ska nu förbättras genom en skriftlig rutin som bland annat innebär att polis kan behöva ge viss vård och transportera skadade.

Fler ambulansförlossningar i Sollefteå efter BB-nedläggning

08 februari 2018 - 15:40
0 kommentar/er

Ett år efter nedläggningen av BB i Sollefteå har antalet ambulansförlossningar ökat. Samtidigt varnar läkare för att patientsäkerheten är i fara för akut sjuka på Sollefteå sjukhus, och IVO har inlett en utredning. 

Sedan BB i Sollefteå lades ned för ett år sedan hänvisas blivande föräldrar i området till sjukhusen i Sundsvall och Örnsköldsvik. För en del patienter innebär det en resväg på över tio mil.

Ambulanser i Lund och Landskrona tas över av Region Skåne

06 februari 2018 - 15:37
0 kommentar/er

Ambulanserna i Lundadistriktet ska köras av regionens anställda om två år. Socialdemokraterna i regionen vill genomföra sitt vallöfte från förra valrörelsen och fick på onsdagen stöd av Sverigedemokraterna.

Den 1 februari går ambulansdistriktet i Malmö över till Region Skåne, efter att ha drivits av ambulansföretaget Falck.

Styret i regionen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har föreslagit att även ambulansdistriktet för Lund-Landskrona ska återtas i offentlig drift.

I Lund är det Samariten som driver verksamheten fram till år 2020.

Uno Lundberg ny vd för Falck Emergency

06 februari 2018 - 12:30
0 kommentar/er

Sedan den 1 februari är Uno Lundberg ny vd för Falck Emergency i Sverige. Uno kommer närmast från en tjänst som Finans-och affärsutvecklingschef på Bravida Riks Sverige. Han har lång erfarenhet från olika positioner i flertalet säkerhetsföretag och har bland annat varit Vice President EcoBuildings Division på Schneider-Electric och CFO och Vice vd på G4S (numera Avarn Security).

Ambulans stoppad på utryckningen – av snö

04 februari 2018 - 22:27
0 kommentar/er

Ambulansen var på utryckning till en trafikolycka i Nybro kommun. På länsväg 550 vid Långaström utanför Påryd stoppades den – av flera snötyngda träd som hängde över vägen. Ambulansföraren vågade inte köra vidare, skriver Barometern.

Deltidsbrandmännen från Påryd och Tvärskog hjälpte till att få bort snön och träden från vägen för att bana väg för ambulansen som till slut kunde köra vidare.

Fem timmars väntan för hjärtinfarktspatient

02 februari 2018 - 18:37
0 kommentar/er

SOS Alarm satte låg prioritet på ett larm om en man som mådde dåligt och befann sig på en ö i skärgården. Väl på sjukhus visade det sig att han fått en akut hjärtattack, skriver Norrtelje Tidning.