[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 583: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 639: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Forum • Dubbla handskar?
Sida 1 av 1

Dubbla handskar?

Postat: 22/1 2006 0:13
av Sofung
Kanske en dum fråga, men jag undrar om ni har några extra försiktighetsåtgärder än det självklara att ha (1 par) handskar på er när ni har en misstänkt blodsmittad patient? Som tex dubbla handskar? Har hört någonting om att brandmännen har det, men det kanske inte stämmer.

Eller är det sunt förnuft och ett par handskar som gäller? Hur ser rutinerna ut om man tror sig blivit smittad?

Hittar inte frågorna någon annanstans, om så är fallet, hänvisa gärna!

MVH
Sofie

Re: Dubbla handskar?

Postat: 22/1 2006 1:33
av Lipton
Brandmän använder ibland dubbla handskar men det är inte för att ha extra skydd mot högriskpatienter utan för att ha komplett skydd mot det de utsätter sig för. Det är helt enkelt så att man ofta tar vanliga undersökningshandskar i latex på först och sedan arbetshandskar över. Arbetshandskarna skyddar mot exempelvis glas och vassa plåtkanter och latexhandskarna mot eventuella blodsmittor.

Själv behandlar jag alla patienter som blodsmittade, dvs använder alltid handskar och tänker till innan jag gör något. På så vis slipper man dessutom känna sig dum när man tar på sig handskar för att ta hand om så kallade högriskpatienter.
När man tänker på det så är det egentlien rätt så självklart och jag förstår därför inte riktigt varför provrören skall märkas om man vet att blodet är smittat, allt blod är ju smittat tills motsatsen är bevisad och hur ofta bryr man sig om att bevisa den innan man skickar rören till labb? :P

Postat: 22/1 2006 19:12
av Eirik
Det kan være greit å ha doble hanskepar hvis det er mye blodsøl eller andre kontaminerte væsker slik at man kan håndtere pasienten iført ett par, for deretter å ta de av og gjøre andre ting mens man fremdeles har hansker på seg. Da slipper man å dra blod osv utover samtidig som man er beskyttet.

Dubbla handskar? Träna dig att jobba med handskar

Postat: 12/3 2006 20:42
av rubberduck
Hej!

Kör med NITRIL-handskar (oftast blå...), 3ggr så starka som vanliga men med en schysst fingertoppskänsla.
Tunna, starka arbetshandskar är bra mot som yttre skydd.

Men mitt bästa råd, använd alltid handskar, träna att sticka och "pilla" med handskar så sliter du inte av dom dom när du är stressad, har en dålig patient och nålskrället inte hittar rätt!

Gammal militär sanning "Hard training, easy fighting..." Motsatsen kan du gissa

Postat: 4/4 2006 22:51
av aceofspades
En annan beprövad metod, om man ej har tillgång till nitril, utan utbudet inskränker sig till cranberries slappa undersökningshandskar, är att trä ett gummiband över handsken runt handleden. Handsken sitter betydligt bättre och man slipper "spermiebehållaren" i fingertopparna.