[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 583: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 639: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Forum • Allfa Europe och överflyttningar
Sida 1 av 2

Allfa Europe och överflyttningar

Postat: 12/7 2008 9:27
av P502
Vi har nu fått Allfa Europe till vår station, och den är bra på många sätt, men vi måste förändra vårt arbetssätt eftersom det är en speciell bårmadrass som inte lämpar sig för att flyttas runt. Tidigare har vi flyttat över bårmadrassen från vår bår till akutens, men det går inte längre med Europe. Hur gör man på andra stationer? :?: Tacksam för tips. :wink:

Postat: 12/7 2008 10:21
av Novisen
Vi använder glidbräda och flyttar över till en bårmadrass på akutens bår om vi tror att det finns behov av det. Skulle det någongång kännas viktigt att använda madrassen för överflyttningen så fimpar jag fyrpunktsbältet innan jag tar patienten till båren och kör enbart med midjebältet in. Vi lägger ca 50% av våra patienter direkt i en säng på akuten.

Postat: 12/7 2008 14:56
av Wernvik
Ha ett lakan under patienten på båren och dra över med glidbräda. Vi har dessutom lyftskynken underst på madrassen så vi kan använda taklift att lyfta över tunga patienter till brits eller säng.

Postat: 12/7 2008 15:39
av DirtyNurse
Wernvik skrev:Ha ett lakan under patienten på båren och dra över med glidbräda. Vi har dessutom lyftskynken underst på madrassen så vi kan använda taklift att lyfta över tunga patienter till brits eller säng.
Även vi använder lakan, både på båren och i vakummadrassen för att kunna lufta patienter på ett bra sätt. Detta sparar oss desutom tid då vi oftast slipper göra någon större rengöring av madrassen när man har patienter som läcker av olika anledningar...

Postat: 13/7 2008 18:15
av Isidor
Annars kan man ju köra med de gamla madrasserna och strunta i den som följer med båren. Detta görs ju på flera ställen med tex ferno och strykerbåren.

Postat: 13/7 2008 18:43
av P502
Men om man byter ut originalmadrassen passar väl inte fyrpunktsbältet? Hur går det med CE-märkningen om man bygger om båren? Får man överhuvudtaget ändra något? Vad säger tillverkaren?

Postat: 15/7 2008 11:13
av micke
På våra stationer använder vi typ ross minibår eller mintranz och flyttar över patienterna med, inga problem man får tänka om lite, sedan är det väl aldrig bra att inte använda orginal madrassen och bälten, den är ju krocktestad som en enhet, förmodar jag!
Så för patienten och personalens säkerhet är det bästa att använda orginal!!

Postat: 11/8 2008 15:38
av Killeisthlm
Patienten ligger väl på en filt?
Använd den i kombination med en glidbräda.
Har man också nyttjat sig av bårunderrede så behöver man inte nyttja så mycket styrka för att förflytta patienten.
Bara att jobba enligt Durewallprincipen.
Allt är ju först och främs beronede på skada på patienten samt hur pass smärtpåverkad han eller hon är.
Finns ju inget patentsvar.

Postat: 4/9 2008 13:12
av aceofspades
Killeisthlm skrev:Patienten ligger väl på en filt?
Använd den i kombination med en glidbräda.
Har man också nyttjat sig av bårunderrede så behöver man inte nyttja så mycket styrka för att förflytta patienten.
Bara att jobba enligt Durewallprincipen.
Allt är ju först och främs beronede på skada på patienten samt hur pass smärtpåverkad han eller hon är.
Finns ju inget patentsvar.
Så jobbar vi. Kanonbra. Och duktiga som vi är tillämpar vi även stockholmslyftet när vi lastar.

Postat: 4/9 2008 19:44
av PainKiller
Allfa Europe är ju en vidareutveckling från vanliga Allfabåren. Den är dock markant tyngre. Borde en inte en utveckling av båren eftersträva en lägre totalvikt? Något för utvecklarna på Ferno att bita i... :wink:

Postat: 4/9 2008 19:44
av Vader
Stockholmslyftet?

Postat: 4/9 2008 21:28
av Isidor
PainKiller skrev:Allfa Europe är ju en vidareutveckling från vanliga Allfabåren. Den är dock markant tyngre. Borde en inte en utveckling av båren eftersträva en lägre totalvikt? Något för utvecklarna på Ferno att bita i... :wink:
Det man strävar efter är nog snarare en bår som är mer konkurrenskraftig gentemot ferno och stryker då dessa tar patienter som väger en bra bit över 200kg. Då får man räkna med några extra kilon för en stöddigare konstruktion, och så värst mycket tyngre är den faktiskt inte.

Som en notis, väger ju fernobåren, som tar 275kg eller vad det är, 51kg! Strykern är ännu tyngre!

Postat: 6/9 2008 15:31
av PB
Är det något fel över att be patienten själv förflytta sig till väntande säng på akutmott, funkar nästan 9 ggr av 10.

Postat: 7/9 2008 11:32
av Lipton
PB: Om du har 90% patienter som vid avlämning själva kan ta ett steg över utan att det kan anses som fel så är du antingen grymt duktig eller också har du friska patienter. Hur som helst kanske det vore lämpligt att fundera över att i så fall hänvisa till VC/taxi eller behandla på plats?
Visst håller jag med dig om att många själva kan gå över, men att endast var tionde skulle vara motiverad för att lyftas över tycker jag låter lite extremt.

Postat: 7/9 2008 13:05
av PB
Kanske tog i lite där, låt oss säga 6 ggr av 10 istället.