Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Gropig riksväg ställer till det för ambulanser

Tid att läsa
1minut
Läst

Gropig riksväg ställer till det för ambulanser

27 februari 2013 - 08:25
0 kommentar/er

Riksväg 66, som sträcker sig mellan Västerås och Fagersta, är i dåligt skick och det är inte första gången. Vägen har kritiserats förut av bland andra ambulanspersonalen i Fagersta som oroade sig för sina patienter som hoppade på britsen. Men nu har alltså den omgjorda sträckan fått gropar i asfalten igen.

– Det är en skakig upplevelse för beläggningen är ju under all kritik. Det ruskar och skakar i en personbil men att åka lastbil är bedrövligt. Än så länge kan man hyggligt hålla hastigheterna men blir det värre så får man lov att sänka farten helt enkelt. För det skakar sönder allting, säger Janne Nordfeldt som är åkeriföretagare i Fagersta.

Riksväg 66 var i ropet för drygt tio år sedan för att beläggningen hade gått sönder och att det var stora gropar i asfalten. Då gjordes sträckan om till en så kallad 2+1-väg, alltså en väg med mitträcke och med omväxlande ett och två körfält i båda riktningarna.

Bengt Larsson jobbade som ambulanssjukvårdare i Fagersta då när vägen gjordes om och gör det även i dag. Han säger att vägen är så gropig nu att det ställer till det för ambulanserna - igen.

– Problemet är att du får sitta och koncentrera dig, var är groparna någonstans? Istället för att lägga hela koncentrationen på trafiken och det du håller på med. Det är besvärligt för patienterna om vi råkar köra ner i en grop och det studsar och hoppar är bak. Sitter då kollegan och ska sätta en nål eller något sådant. Ja, studsar vi ner i en sådan där grop så kan ju nålen sitta där den inte ska sitta, säger Bengt Larsson som är ambulanssjukvårdare i Fagersta.

Stefan Lejerdahl som är utredningssekreterare på kommunkansliet i Fagersta håller med om att det är en nödvändighet att riksväg 66 är i bra skick. För enligt honom är vägen viktig för hela kommunen.

– Både ur pendlingssynpunkt och naturligtvis transportsynpunkt. För industrierna och näringslivet. Men framför allt också för transport inom sjukvården så som ambulanstransporter till centrallassarettet i Västerås, säger Stefan Lejerdahl utredningssekreterare på kommunkansliet i Fagersta.

Källa: Nyheter P4 Västmanland