Besök: idag 295, vecka 3.729, månad 22.005  förra: dagen 1.027, veckan 7.309, månaden 33.199
Pensi Rescue Oy produkter PPPress RescueSALE

Ny ambulansstation på gång i Örebro

Tid att läsa
1minut
Läst

Ny ambulansstation på gång i Örebro

10 september 2017 - 17:36
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

En ny ambulansstationen ska ligga i Berglunda. Det beslutet väntas Regionstyrelsen ta vid sitt sammanträde den 14 september och det är det tänkt att stationen ska stå klar 2020.

På fredagen presenterades den plats där Region Örebro vill lägga en ny ambulansstation. Om allt går vägen ska den nya stationen stå klar 2020 i Berglunda i sydvästra Örebro.

– Vi presenterar en stor satsning på en ny ambulansstation för att korta utryckningstiderna till inte minst Lekebergs kommun, där vi ibland har för lång utryckningstid men också till södra länsdelen, berättar Andreas Svahn (S) regionstyrelsens ordförande.

TV: Se hela inslaget här

Ambulansverksamhetens mål är att man ska nå 90 procent av länets innevånare inom 20 minuter i de fall som klassas som prio 1 vilket innebär att patienten bedöms ha akuta livhotande symtom. Det målet uppnås inte idag.

Bättre tillgänglighet

– Vi kommer förbättra vår tillgänglighet avsevärt med den här placeringen av en ny ambulansstation, menar Thomas Carnell, ambulanschef.

Stationen ska ligga i Berglunda, i korsningen av E18 och E20 och rymma 10 garageplatser. Man planerar för 2-3 utryckningsfordon samt reserv- och övningsbilar som inte längre kan vara kvar vid Universitetssjukhuset.

Övningslokaler

– Vi hoppas och tror att stationen även kommer innehålla både övnings- och utbildningslokaler, säger Thomas Carnell, ambulanschef.

Kostnaden för anläggningen beräknas till 58 miljoner kronor och tomten på 18.000 kvadratmeter väntas kosta 9 miljoner kronor.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/platsen-for-ny-ambulansstation-i-orebro-bestamd

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot