Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Innehållssamlare

Får 33 mio. kr. til leasing af ambulancer, sygetransportvogne og udstyr

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - mån, 16/11/2020 - 19:00
Tirsdag vil Region Midtjyllands nye ambulancetjeneste efter alt at dømme få tildelt godt 33 mio. kr. til leasing af nye ambulancer og sygetransportvogne samt nyt udstyr. Det er en udløber af regionens beslutning om at hjemtage ambulancekørslen i områderne Randers/Djursland og Horsens – og dermed hjemtage yderligere 21 ambulancer og fem sygetransportvogne.

Ambulanspersonal drabbas mer av ryggskador och hjärtsjukdom

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 16/11/2020 - 16:00

Jämfört med resten av befolkningen skadar sig ambulansens personal oftare i rygg och nacke. Dessutom är knäartros, högt blodtryck och hjärtarytmi vanligare visar en ny avhandling av ambulanssjuksköterskan Kåre Karlsson.

Så nöjda är vi med lönen

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 16/11/2020 - 13:00

Lön är en ständigt aktuell fråga. Är du nöjd med din lön? Så här svarar fyra ur Vårdförbundets medlemsgrupper.

Tips för att upptäcka våld i nära relationer vid digital vård

Nyheter från Vårdförbundet - mån, 16/11/2020 - 06:00

Våld i nära relationer är ett problem som tros ha eskalerat under pandemin. Samtidigt blir det svårare för vårdpersonal att upptäcka drabbade när många vårdmöten sker digitalt. En ny forskningsrapport ger konkreta tips.

Autohjælpsfirma er frustreret over politiets brug af bjergningsvogne

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - sön, 15/11/2020 - 10:00
Når der sker trafikulykker på Lolland-Falster, er vejene ofte spærret i flere timer, fordi der skal tilkaldes en bjergningsvogn fra Hvidovre. Det mener et lokalt autohjælpsfirma, som undrer sig over, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter 30 års godt samarbejde har valgt at indgå aftale med en konkurrent, som har lang kørevej – og ofte ender med at køre forgæves.

COVID-19 giver hårdt pres på de nordjyske ambulancer

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - lör, 14/11/2020 - 18:00
En kombination af COVID-19-pandemiens konsekvenser, flere turister, flere vejarbejder og afgang af medarbejdere på vagtcentralen har medført et stort pres på ambulancerne i Region Nordjylland. Derfor har Falck problemer med at leve op til kravet om en responstid på 9:12 minutter. Men med op til fire ekstra ambulanceberedskaber vil Falck forsøge at indhente det tabte.

Brand & Redning Sønderjylland flytter til Aabenraa

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - fre, 13/11/2020 - 22:00
Fra årsskiftet er det slut med lokalefællesskabet mellem Brand & Redning Sønderjylland og Beredskabsstyrelsens Tekniske Skole i Tinglev. Efter at det er mislykkedes at finde en løsning med permanente lokaler til Brand & Redning Sønderjylland på den tekniske skole, fraflytter beredskabet de nuværende pavillonerne. I stedet placeres hovedkontoret i Aabenraa.

Sjuksköterskor på film fastnar lätt i gammal roll

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 13/11/2020 - 15:00

I filmens värld är sjuksköterskan ofta antingen ond eller god. En av de värsta skurkarna — syster Ratched — är nu aktuell med en egen tv-serie. Omvårdnadsprofessor Elisabeth Dahlborg hade hellre sett en annan skildring av yrket.

Framgång i tvist om semestrar och schemaändringar

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 13/11/2020 - 09:26

Region Jönköping och Vårdförbundet har kommit överens om att de som i somras drabbades av schemaändringar kompenseras med 15 000 kronor, och de som fick nedkortad sommarledighet ersätts med tio extra semesterdagar.

Ny studentstyrelse tar nya tag

Nyheter från Vårdförbundet - fre, 13/11/2020 - 06:00

Omvalda ordföranden Nadja Ståhl beskriver ett tungt år för Vårdförbundet Student. Där energin i det ideella engagemanget drabbats av pandemin, extrajobb och inställda möten. Men nu är hon redo för nya tag med en ny styrelse.

Skåne och Stockholm inför snabbtester för covid-19

Nyheter från Vårdförbundet - tors, 12/11/2020 - 13:57

Skåne är bland de första regionerna i Sverige som använder snabbtester i stor skala för att komplettera den vanliga provtagningen för covid-19. Även i Stockholm ska snabbtestning provas inom äldrevården.

De vårdade första patienten med covid som lungtransplanterats

Nyheter från Vårdförbundet - tors, 12/11/2020 - 13:00

Det är inte varje dag man har en historisk patient. Sjuksköterskorna Lina Wessmark och Natalie Karlsson har vårdat den första svenska covidpatienten som genomgått en lungtransplantation.

Minst 1 500 sjuksköterskor har dött av covid-19

Nyheter från Vårdförbundet - tors, 12/11/2020 - 10:25

1 500 sjuksköterskor i 44 länder har dött till följd av covid-19, visar en analys från internationella sjuksköterskeorganisationen ICN. Om alla världens länder räknas med tror ICN att över 20 000 vårdanställda kan ha dött hittills.

Ny coronakunskap ger iva-personalen hopp

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 11/11/2020 - 17:00

Trots skärpta lokala råd fylls svenska sjukhus återigen med covidpatienter. I Uppsala är det fortsatt mycket folk ute på krogen och i handeln, berättar iva-sjuksköterskan Fredrik Andrae. "Vi är trötta och ser ingen tendens till avmattning. Samtidigt ger vår ökade kunskap om sjukdomen hopp".

Drottning Silvia hyllar vårdens hjältar

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 11/11/2020 - 15:00

Drottningen har en speciell relation till sjuksköterskor. Det berättar hon i en intervju med Vårdfokus, där hon också beskriver känslorna inför sitt eget åldrande och hyllar vårdens hjältar under pandemin.

En annorlunda vaccinationsperiod har startat

Nyheter från Vårdförbundet - ons, 11/11/2020 - 09:08

Hur gör man egentligen för att vaccinera samhällets sköraste utan att råka utsätta dem för covidsmitta? Såhär har några av Sveriges vårdcentraler försökt lösa problemet.

Enorm trötthet inför en ny våg

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 10/11/2020 - 16:40

Under tre veckor har Vårdfokus reporter Helena Mirsch rest runt i landet och träffat dem som arbetar i covidvården. De vi har mött är är slitna till både kropp och själ efter långa pass i skyddsutrustning, många övertidstimmar, hög arbetsbelastning och för kort semester. Flera har själva insjuknat i covid. Andra är sjukskrivna för utmattning. Hur ska de orka nu?

Vårdförbundet kritiskt till rapport om vårdskulden

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 10/11/2020 - 13:43

Enligt SKR har den planerade vården inte påverkats så mycket av coronapandemin som många befarat. Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro tycker att personalperspektivet helt glöms bort: "Arbetsgivaren använder piska istället för att ge våra medlemmar återhämtning".

Endnu en serie nye køretøjer til Sydvestjysk Brandvæsen

Nyheter från Beredskapsinfo i Danmark - tis, 10/11/2020 - 10:00
Sydvestjysk Brandvæsen har afsluttet første runde i et samlet projekt, som indebærer en udskiftning eller opgradering af stort set hele vognparken over de kommende år. Seneste nyheder er nye tendere til Nørre Nebel, Agerbæk og Esbjerg samt let redningsvogn til Varde og tung redningsvogn til Esbjerg (billedet).

”Jag vill ge studenter självförtroende”

Nyheter från Vårdförbundet - tis, 10/11/2020 - 06:00

Årets handledare har alltid en fråga på lager, som hjälper studenter att söka sig fram till självständiga beslut. ”Det är ju så du lär sig”, säger Carola Ludvigsson, distriktssköterska i Umeå kommun.

Sidor

Prenumerera på Ambulansforum® innehållssamlare