Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Felmeddelande

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given i theme_image_formatter() (rad 605 av /home/qevmewit/public_html/modules/image/image.field.inc).

juli 2019

Regeringen föreslår hårda straff vid blåljussabotage

24 juli 2019 - 02:21
0 kommentar/er

Nu har regeringen lagt en proposition om en ny lag med brottsrubricering, ”sabotage mot blåljusverksamhet”. Fängelsestraffet föreslås bli upp till fyra år. 

Straffet kan ges den som angriper eller stör ambulans, räddningstjänst eller polis för att hindra eller försvåra deras verksamhet.

Unik strokeambulans kan stationeras i Sydsverige

24 juli 2019 - 02:19
0 kommentar/er

I Södra sjukvårdsregionen ser man över möjligheterna att köpa in ambulanser med en speciell typ av röntgenapparater för att snabbare kunna ge behandling till patienter som fått stroke.

När en patient får stroke är tiden avgörande. Tid till en röntgenapparat och i slutändan tid till relevant behandling. Därför vill nu Södra sjukvårdsregionen, där Region Skåne, Blekinge, Kronoberg och de södra delarna av Halland ingår, se över möjligheterna att köpa in så kallade strokeambulanser.

En typ av ambulans med möjlighet till röntgen direkt på plats. 

Sparkraven för ambulansen i Skaraborg

07 juli 2019 - 16:38
0 kommentar/er

Sparkraven för ambulansen i Skaraborg fortsätter.

En ny åtgärd är att skrota avtalet om måltidsuppehåll för personalen, något som beräknas spara in 4,5 miljoner kronor.

Eftersom kostnadsminskningskravet på min verksamhet ligger kvar så måste jag komma med nya åtgärder, säger Hans Halén som är verksamhetschef vid ambulansen i Skaraborg.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=7250895

 

 

Personalbrist leder till färre ambulanser i sommar

07 juli 2019 - 16:35
0 kommentar/er

Akutkliniken på Blekingesjukhuset klarar inte att bemanna sina ambulanser och därför måste sjukvården klara sig med färre ambulanser i sommar, skriver Blekinge läns tidning.

Det är en ambulans i västra Blekinge, en av de två bedömningsbilarna som också finns i västra Blekinge och en lättvårdsambulans som främst transporterar patienter mellan vårdinrättningar som kommer att ställas in i sommar.

Tjuv stal väska med narkotikaklassade läkemedel

07 juli 2019 - 16:32
0 kommentar/er

En man stal en väska med narkotikaklassade läkemedel från en ambulans vid Centrallasarettet i Växjö i måndags.

En ambulansförare som hade parkerat en ambulans vid Växjö lasarett, kom på en man då han tog en väska ur den parkerade ambulansen.

Mannen hotade med att ta fram en kniv om inte ambulansföraren höll sig undan. Enligt polisen var väskan full med narkotikaklassade läkemedel.

Men mannen misslyckades helt med att få med sig väskan då han tappade den under flykten.

Polisen har upprättat en anmälan om rån men har just nu ingen misstänkt.

Ambulanspersonal kunde inte avancerad livräddning

07 juli 2019 - 16:30
0 kommentar/er

En patient fick hjärtstopp, men ambulanspersonalen påbörjade inte A-HLR, avancerad hjärt och lungräddning. Händelsen inträffade i november förra året i en kommun i Västerbotten.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), kritiserar nu vårdföretaget efter att det framkommit att personalen inte hade den kompetens som krävdes för situationen och att de inte hade fått tillräcklig utbildning.