Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Felmeddelande

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given i theme_image_formatter() (rad 605 av /home/qevmewit/public_html/modules/image/image.field.inc).

augusti 2019

Sjuksköterska skadad när ambulans väjde för hjort

25 augusti 2019 - 13:11
0 kommentar/er

Samtidigt som sjuksköterskan tog av sig säkerhetsbältet i ambulansen för att undersöka patienten tvärnitade bilen för att inte krocka med en hjort. Sjuksköterskan slungades framåt i bilen och skadade tre ryggkotor.

Vi har en policy som säger att vi ska försöka sitta bältade. Men vi kan tyvärr inte alltid göra det, säger Thomas Bernanker Lundaahl, enhetschef vid ambulansstationen i Nyköping.

Olyckan inträffade förra fredagen. Ambulansen var på väg med en patient från Björnlunda till sjukhuset i Nyköping. 

Skulle kolla blodsocker

Region Skåne och SOS Alarm kommer att fortsätta sitt samarbete vid larmcentralen i Malmö i ytterligare två år från och med den 1 oktober 2019.

25 augusti 2019 - 13:09
0 kommentar/er

Inför förlängningen har en gemensam utvärdering gjorts av samarbetet och uppnådda effekter hittills. Bland annat konstateras att Region Skåne inte kunnat ta över hela prioriteringsfunktionen som avsikten var i det ursprungliga avtalet.

I samband med förlängningen har delar av avtalet omförhandlats. Prioriteringen av vårdsamtal som inkommer via 112 kommer att övertas av SOS Alarm, medan arbetet i väntrumsfunktionen och beställning av ambulans ska vidareutvecklas och hanteras av Region Skånes medarbetare.

Vill utöka samarbetet med ambulanshelikoptern

25 augusti 2019 - 13:07
0 kommentar/er

Ambulanspersonalen i Kungsbacka vill att Region Halland utökar samarbetet med ambulanshelikoptern från Västra Götaland. Det då de anser att det tar för lång tid att beställa och få helikoptern på plats.

Att beställa och få ut en ambulanshelikopter görs i dagsläget inte på en handvändning, utan så här går det till:

Bygget av nya ambulansstationen försenat: "Komplex verksamhet"

15 augusti 2019 - 23:37
0 kommentar/er

Bygget av en ny ambulansstation i Berglunda utanför Örebro är försenat, en station som ska korta utryckningstiderna till flera orter.

Planen var att den skulle stå klar nästa sommar, och förkorta utryckningstiderna i bland annat Västernärke, men nu dröjer det alltså.

Karin Sundin är socialdemokrat och ansvarigt regionråd.

– Tidigast kan det stå klart årsskiftet 2021-22, säger hon.

Stal väska från ambulans – döms till fängelse

15 augusti 2019 - 23:31
0 kommentar/er

Den 30-åriga man som bland annat stal en akutsjukväska från en ambulans i Växjö i juli tidigare år döms nu till fängelse vid Växjö tingsrätt.

Det var en ambulanssjukvårdare som upptäckte mannen när han befann sig inne i ambulansen.

När sjukvårdaren skulle försöka ta tillbaka väskan hotade 30-åringen med att hugga vårdaren med kniv.

Mannen döms också för stöld, skadegörelse, narkotikabrott och ringa narkotikabrott till fängelse i ett år och nio månader.

Brist på ambulanser i Kungsbacka

15 augusti 2019 - 23:29
0 kommentar/er

Det finns för få ambulansbilar i de norra delarna av länet, enligt ambulansledningen i Kungsbacka. Konsekvenserna av det blir att ambulansen inte klarar målet – att nå de mest sjuka patienterna inom tio minuter.

Hittills i år har det skrivits sju avvikelserapporter, där personalen på ambulansen i Kungsbacka, vittnar om brist på ambulansbilar. Vid ett av fallen var det en tvåårig flicka som befarades ha livshotande symptom som fick vänta trettio minuter på hjälp, vilket SVT Nyheter rapporterat om tidigare.

Attackerade räddningspersonal på olycksplats

04 augusti 2019 - 13:46
0 kommentar/er

En man i 60-årsåldern körde genom avspärrningarna på en olycksplats i Filipstad under tisdagseftermiddagen och attackerade sedan räddningspersonalen när de påpekade det olämpliga i beteendet. Räddningspersonalen tvingades brotta ner mannen som nu misstänks för våld mot tjänsteman.

Det var vid tjugo i tre på tisdagseftermiddagen som olyckan var framme när två personer på motorcykel kolliderade med en personbil på Konsul Lundströms väg i Jonstorp i Filipstad. Räddningstjänstens personal spärrade av olycksplatsen i samband med olyckan.

Ambulans bestulen på viktig utrustning

04 augusti 2019 - 13:41
0 kommentar/er

Torsdagen 25 Juli larmades en ambulans ut på ett akut uppdrag i ett bostadsområde i Kristianstad. Men när ambulansen kom tillbaka till Akuten fattades en viktig väska vars innehåll är värt cirka 35 000 kronor. Den misstänkta stölden är polisanmäld.