Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Felmeddelande

  • Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given i theme_image_formatter() (rad 605 av /home/qevmewit/public_html/modules/image/image.field.inc).
  • Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given i theme_image_formatter() (rad 605 av /home/qevmewit/public_html/modules/image/image.field.inc).

december 2019

Knivhot mot ambulanspersonal

06 december 2019 - 15:45
0 kommentar/er

En man i Färgelanda ringde efter ambulans den 13 November på kvällen. När personalen anlände hotades de med kniv.

Vid halv elvatiden igår kväll ringde en man ifrån Färgelanda till SOS och berättade att han inte mådde bra. En ambulans kallades då till platsen. Och när räddningspersonalen kom fram såg de att mannen kom gående emot dem med en kniv i handen.

Personalen upplevde det som ett hot och slängde sig in i bilen och larmade polisen som grep mannen på plats. Mannen, som är i 30-årsåldern, sitter nu anhållen för hot mot tjänsteman.

Ambulanschef: Ny ambulansstation behövs i Uppsala

06 december 2019 - 15:40
0 kommentar/er

Uppsalas centrum är så igenkorkat av bilar och bussar, så att ambulanser ibland har svårt att komma fram.

"Därför behövs idag en till ambulansstation i staden, på östra sidan", säger Lars Westman, avdelningschef för ambulansverksamheten på Akademiska, Knivsta och Huddunge.

"Det är inte prioriterat just nu", svarar regionrådet Malin Sjöberg Högrell, med tanke på regionens ekonomiska situation.

Ambulanschefen önskar fler poliser i södra Lappland

06 december 2019 - 15:37
0 kommentar/er

När ambulansen larmades till en misstänkt överdos i Vilhelmina åkte den aldrig ut, eftersom polisen inte kom för att bistå.

I södra Lappland, ett område ungefär lika stort som Danmark, finns ibland bara en polispatrull.

"Slås vi ut är det ingen som får hjälp", säger Jani Sundqvist som är verksamhetschef för ambulansen i Västerbotten.

Ambulanspersonal får skyddsvästar

06 december 2019 - 15:34
0 kommentar/er

Ambulanspersonalen i Uppsala ska nu få skyddsvästar. Bakgrunden är ett ökat antal utryckningar där det är våldsbrott som orsakat skador.

Men ambulanspersonal själva har inte drabbats av ökat våld, säger Lars Westman, avdelningschef för Ambulansen Akademiska,Huddunge och Knivsta.

Personalen utbildas också i hur man kan undvika att bli utsatta för våld.

Bromma och Vällingbys ambulanser flyttar till Rissne

06 december 2019 - 15:31
0 kommentar/er

Sveriges största ambulansstation har öppnats i Rissne i Västerort. Stationen är en sammanslagning av stationerna i Bromma och Vällingby. Flytten har kritiserats men AISAB menar att väntetiderna inte ökar.

Beskedet kom tidigare i våras om att stationerna skulle slås ihop och nu har stationen i Rissne öppnats.

Åke Östman, vd för Ambulanssjukvården i Storstockholm AB (AISAB), ser flera fördelar.

Så funkar ambulansen för de akut psykiskt sjuka

06 december 2019 - 15:24
0 kommentar/er

Den nya psykiatriambulansen ska se till att akut psykiskt sjuka får rätt hjälp snabbare. Nästa vecka rullar den ut i sydvästra Skåne.

– Det är en enhet som kommer ut till akut psykiskt sjuka patienter i behov av akut vård. Det är de som ringer 112 och det kan vara ångestsituationer, akut psykos, hot om suicid, som då bemöts av specialistkompetens direkt, säger Sandra Önnheim, projektledare för den nya ambulansen.