Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

februari 2020

Finlands största privata ambulansoperatör etablerar sig i Danmark

21 februari 2020 - 11:57
0 kommentar/er

Den finska ambulansoperatören 9Lives har blivit majoritetsägare i det danska företaget PreMed, som hittills främst har sålt utrustning och hjälpmedel för brand- och räddningstjänster. Målet med nya PreMed är att komma in på den danska marknaden för upphandlad ambulanssjukvård.

Ambulansen i Halland förstärker samarbetet med SOS Alarm och polisen

05 februari 2020 - 00:04
0 kommentar/er

De tre enheterna inleder för första gången ett samarbete som syftar till att ta fram gemensamma och samordnade förfaranden och rutiner vid akutsituationer i Halland.

- Det här är första gången vi utreder händelser tillsammans utifrån våra olika samhällsuppdrag. Och det kommer att bidra till att utveckla vårt sätt att samverka, säger Verksamhetschef på Region Hallands Ambulanssjukvård, Kenth Ahlin.

Ambulansbolag klarar inte målen – får fortsatt förtroende

05 februari 2020 - 00:01
0 kommentar/er

Målet är att 90 procent av patienterna ska få ambulanssjukvård inom 20 minuter – men i större delen av Skåne tvingas ungefär var femte patient vänta längre än så. Trots att Samariten Ambulans AB gång på gång noterar siffror långt under målet har den privata lösningen fått fortsatt förtroende. Nu nalkas en ny upphandling – och kritiker kräver att politikerna börjar ta siffrorna på allvar.

Osäkra miljöer – ökande problem för ambulanspersonalen

04 februari 2020 - 23:46
0 kommentar/er

Varje vecka upplever ambulanspersonal i Värmland hot i arbetet. Nu har en ny lag införts, som ska ge hårdare straff för den som saboterar blåljuspersonalens arbete.

– Vi har ett annat missbruksmönster nu och fler psykiatriskt sjuka patienter ute i samhället, som vi stöter på inom ambulanssjukvården, säger Christer Lagerberg tf verksamhetschef vid Karlstads ambulansstation.

Fler skåningar får vänta längre på ambulansen

04 februari 2020 - 23:41
0 kommentar/er

Fler och fler skåningar får vänta längre än 20 minuter på att få hjälp av ambulans. Det visar Region Skånes preliminära siffror för 2019.

Det tog längre tid för skånska patienter att få hjälp av ambulans förra året än året innan. Det visar preliminära siffror som P4 Malmöhus tagit del av.

Målet är att nio av tio patienter ska bli hjälpta inom 20 minuter. Men förra året var bara det strax över 80 procent som fick en hjälp inom den tiden. En försämring från 2018.