Värmländsk ambulanshelikopter bör bygga på samarbete

Här finns intressanta nyheter som berör den prehospitala akutsjukvården.
Låst
Användarvisningsbild
Newsmaster
Sajt Admin
Inlägg: 629
Blev medlem: 4/2 2005 11:10

Värmländsk ambulanshelikopter bör bygga på samarbete

Inlägg av Newsmaster » 24/3 2009 19:54

<b>Det finns förutsättningar för en etablering av ambulanshelikopter, men en helikopterorgansation behöver ett avtalat samarbete mellan flera landsting. Värdet måste också ställas mot kostnaden, skriver Landstinget i Värmland i ett pressmeddelande.</b>

Vid dagens sammanträde i landstingsstyrelsen fick ledamöterna en föredragning från den förstudie en arbetsgrupp gjort för att titta på förutsättningar för en ambulanshelikopter i Värmland. Utredningen inom landstinget har sin bakgrund i det uppsagda avtalet med Norsk Luftambulans.

Värmland har ett geografiskt läge, en geografisk struktur och befolkningsstruktur där en ambulanshelikopter skulle göra stor nytta menar arbetsgruppen. Karlstad skulle vara en strategiskt bra placeringsort för att kunna samarbeta med Dalarna, Örebro och Västra Götaland.

Arbetsgruppen menar att en ambulanshelikopterorganisation bör bygga både på avtal med andra landsting och samarbete med andra organisationer. Frågan om en ambulanshelikopter ska ses i ett treårsperspektiv. Så lång tid skulle det ta att få en organisation på plats.

Låst