Ambulansutredning visar möjlig utveckling

Här finns intressanta nyheter som berör den prehospitala akutsjukvården.
Låst
Användarvisningsbild
Newsmaster
Sajt Admin
Inlägg: 629
Blev medlem: 4/2 2005 11:10

Ambulansutredning visar möjlig utveckling

Inlägg av Newsmaster » 8/4 2009 20:16

<b>Ambulansutredningen lyfter fram flera utvecklingsområden för Kronobergs läns samlade akutsjukvård. Bland annat visar utredningen på ett behov av ytterligare en dagambulans i östra länsdelen för att nå måltalet att 60 procent av medborgarna ska nås av ambulans inom 10 minuter.
- För att kunna upprätthålla en god kvalitet på akutsjukvården finns redan ett beslut om att bilda en gemensam akutklinik som även omfattar all ambulanssjukvård, säger landstingsdirektör Börje Lindqvist i ett pressmeddelande.</b>

Innan landstingsstyrelsen fastställer slutlig utökning av ambulansverksamheten ska ett underlag tas fram som klargör avlastningen av nuvarande ambulansorganisation och en översyn ska göras av beställningskriterier till SOS Alarm. Underlaget ska vara klart till mitten av maj för att ambulansfrågan ska kunna hanteras i samband med budget 2010.

Landstingsstyrelsen fick också information om det utökade samarbetet mellan Landstinget Kronoberg och räddningstjänsten ”I väntan på ambulans”. Detta innebär att när räddningstjänsten kan påbörja livräddande åtgärder när de är först på plats vid hjärtstopp och livshotande olycksfall. När ambulanspersonalen anländer tar de över arbetet med patienten.
- Föreslagna åtgärder och pågående arbete innebär att ambulansverksamheten kan ta flera steg i en utveckling för säkra ett gott omhändertagande vid akuta händelser som drabbar våra medborgare, säger landstingsstyrelsens ordförande Suzanne Frank (m).

Låst