Sida 1 av 1

Drogtest för personal inom ambulanssjukvården

Postat: 18/12 2007 15:27
av AMBASS
Hej Ambulansmedarbetare!

Vad tycker ni är rimligt att ställa som krav på kollegorna förutom kunskapskrav och ordentlig fysik? Är det rimligt att arbetsgivaren slumpvis får möjlighet att drogtesta sin personal? Kanske också utandningstest? Är det okej med MRSA test?

Hur många av er har detta testförfarande idag? Får ni lämna utdrag ur straffregistret innan fast anställning? I många länder hör ovanstående till rutinerna vid rekrytering. Bör det finnas något rikstäckande i test eller minimikrav kring styrka, kondition och sjukvårdskunskap?

...ambass...

Postat: 18/12 2007 19:02
av Novisen
Vi har blåstest innan varje arbetspass. Vi har även ett nytt fystest framtaget av idrottsmedicin som ska spegla våra arbetsförhållande.

Postat: 18/12 2007 19:12
av Isidor
Jag tycker att det verkar vara ett bra system ni har Novisen. Önskar att fler tar efter detta. Vi har idag inga rutiner alls för detta där jag jobbar trots en del incidenter med droger och alkohol. bedrövligt!

Postat: 18/12 2007 20:01
av AMBASS
Novisen skrev:Vi har blåstest innan varje arbetspass. Vi har även ett nytt fystest framtaget av idrottsmedicin som ska spegla våra arbetsförhållande.
Hello Novisen!

Ser ju ut som ni tar denna sak på fullt allvar. Bra att involv idrottsmedicin, vilket säkert kan få positiva effekter för både dem och er. MRSA? Drogtest inför anställning? Registerkontroll?

Postat: 18/12 2007 20:21
av AuF
Fick lämna utdrag ur mitt straffregister när jag var på anställningsintervju för ambulansen.


MRSA-test låter väl egentligen inte helt fel. Är ju stenhårt på detta på sjukhus om man vårdats eller jobbat utomlands... Gäller samma sak för ambulansen ?

Postat: 19/12 2007 0:28
av Novisen
Alla som jobbar utomlands ibland måste kolla MRSA regelbundet här.

Postat: 21/12 2007 18:35
av JOCWLA
Tycker att det ar en sjalvklarhet att man skall testas innan man anstalls och sedan kunna gora det slumpmassigt. Vi kan bli testade nar somhelst under aret. Detta aret sa har jag skickat tre av mina kollegor pa drogtest. De hade "turen" att bli utvalda. :lol:

J
Native Air/Omniflight
AZ, USA

Postat: 21/12 2007 21:44
av zAjben
Tycker att detta borde vara en självklarhet inom alla verksamheter som involverar arbete med andra människor. Alla yrkestrafikanter borde ha kravet på sig att drogtestas. Om inte för att skydda patienterna och våra medtrafikanter så för att fånga upp människor som har drogprobem, så att dessa kan få hjälp att ta sig ur det!