Inget svar på 5 månader...

Här diskuteras allt som rör kvalitetsutveckling, projekt m m.

Moderator: ambus

Anonymous

Inget svar på 5 månader...

Inlägg av Anonymous » 16/11 2004 18:24

Visst finns det andra system!

Kom igen nu - alla Ni från VG-regionen. Ni kör ju en modifiering på Balanserade styrkort, som ryktas fungera alldeles utmärkt i prehospital verksamhet. Eller är det inte så i verkligheten?

Novisen
Inlägg: 1630
Blev medlem: 17/10 2004 20:26
Ort: Norrland

Inlägg av Novisen » 16/12 2004 11:55

Kom igen alla. Någon måste ha någonting konkret att skriva. Mörbylångaambulansen som vann guldambulansen i år kanske? Någon som kan förklara mer om kvalitetscertifieringen som införts på några ambulansstationer? Någonting inom vårt arbete måste vara kvalitetssäkrat och inte enbart vila på beprövad erfarenhet? Hur vet vi annars att det vi gör är rätt och att det inte finns bättre sätt att göra det på?

Användarvisningsbild
ambus
Moderator
Inlägg: 235
Blev medlem: 12/3 2004 20:06
Ort: Linköping, Östergötlands län

Kompetenskort!!!

Inlägg av ambus » 3/2 2005 18:25

Jag vet att det bl a i Ljungby (& Växjö?) med omnejd är uppstartat ett typ av projekt med KOMPETENSKORT där man alltså går igenom mede varje anställd & "examinerar" ex de Med.tekniska apparaterna m.m. (läkemedel?) och därmed får vederbörande kompetenskort från någon behörig examinator, el dyl kompetent utb ansvarig, som ett bevis för vad man "behärskar bevisligen".

Detta torde vara ett ganska bra men förmodligen rätt stort steg till förbättring för att kvalitetssäkra verksamheten och de moment inkl. apparatur som vi blir ålagda att kunna och hantera korrekt prehospitalt ute på Fältet.
Ser fram emot att höra från Er som har DIREKT erfarenhet av dessa kompetenskort, eller liknande sätta att kvalitetssäkra verksamheten.

//ambus. :roll:
Kom gärna med dina åsikter bara du kan stå för dem! -det kan jag...

lillanicke
Inlägg: 13
Blev medlem: 25/4 2004 18:42

komp.kort

Inlägg av lillanicke » 7/2 2005 11:41

Tack Ambus för din påminelse av detta projekt!

Vi har nyligen gjort en större omorganistation, så projektet med komp kort har varit vilande. Förhopningsvis skall det snart startas upp. Meningen är att varje person skall kunna kontrollera sina kunskaper varje år på den utrustning som är relevant för varje yrkes grupp. I förlägningen skall även transport säkring ske av den utrustning vi har vid intrahosp.trp. Detta system skall förhoppningsvis oxå underlätta för ny personal för att se vilka kunskaper som krävs för att kunna tjänstgöra. Viktigt att understryka är att meningen inte är att hänga någon som missat något kunskaps område, utan att kunna upptäcka utbildningsbehov.

mvh lillanicke

Skriv svar