Sida 1 av 1

KED-Väst

Postat: 28/1 2010 20:40
av mårtensson
Hej

Använder ni Ked-väst mkt i distrikt. Efter en trafikolycka där patienten sitter kvar i bilen och klagar över nacksmärtor alt från övrig rygg klipps vanligen bilen i mitt distrikt och tas ut bakifrån på spineboard.
Ked-västen ligger glömms oftarast bort och min fråga är därav kan man aplicera denna på patienten och ta ut patienten från sidan utan att klippa sönder bilen och därefter lägga på bräda?

mvh

Re: KED-Väst

Postat: 28/1 2010 23:26
av Rookie.
Hej.

Vi har börjat träna mycket med KED-västen de senaste och också börjat använda den på "riktigt" i allt större utsträckning. Tycker faktiskt den funkar rätt bra. Ett uttag i "sidled" utan att använda KED-väst blir sällan bra. Men de är väl som de mesta annat: de man inte tränar på blir kvar i bilen. Vårt exempel är quiksplinten... används aldrig.

Vi har också precis gått ifrån Vacummadrass till fördel för spineboard, tyckte förut att KED + Vacummadrass blir väldigt mycket och tjockt =). KED+spineboard funkar däremot fint.

Men generellt så tycker jag att det är svårt att få till smidiga uttag då många bilar är väldigt trånga eller svåra att klippa i (tar lång tid). Kanske är vi överförsiktiga då det gäller immobilisering. Samtidigt så vill man ju inte riskera att bli varnad: http://www.ambulansforum.se/node/541

Själv upplever jag att vi lägger många på bräda för sin egen skull, eller hur upplever ni det ? Kanske något off topic dock...

Re: KED-Väst

Postat: 5/2 2010 10:21
av Glock 18C
På vår station förvånas de flesta över att vi har kvar KED-västen. Ingen använder den. Nånsin. Men vi väntar på att få plocka upp nån ur en stridsvagn. Då tänker vi använda den.

Re: KED-Väst

Postat: 2/5 2010 12:59
av Isidor
Vi har många grejor i bilarna som man utan problem kunde tagit bort. KED-västen är ett jättebra redskap som jag mer än gärna använder och jag tycker att den har en klar plats i bilen. Däremot kan man lätt plocka bort mycket annat. Vi har tex både scoop, spineboard och vacuummadrass och ett tag provade vi även combicarriern samtidigt. Hängslen och livrem?? Många gånger har vi försökt tala RSPC (fd KAMBER) till rätta och be dem bestämma sig för antingen combicarrier och då ta bort scoopen och spineboarden, eller ta bort vacuummadrassen, en icke! Allt ska det va!

Re: KED-Väst

Postat: 15/5 2010 23:33
av Novisen
Vi har bara Ferno scoop. Kastat ut Kedvästen och vaccummadrassen. Och det är utrustning som inte saknas av någon. Sen har vi inga dubletter av något. Senast plockade vi bort bärbara elsugen och ventilatorn som man klara sig utan.