Sida 1 av 1

Erfarenhet innan akutsjukvård/prehospital vård ?

Postat: 27/2 2010 22:03
av Christopherh
Hej, är ny på forumet och har lite tankar och funderingar kring jobb inom den prehospitala sjukvården alt akutvård. Är i nuläget ssk student i termin 6 och har till sommaren ordnat mig ett vik på en hjärtavdelning. Fick dock även jobb på en akutmottagning och en kirurgisk akutavdelning.

Mina funderingar gäller då erfarenhet innan man skall börja jobba med akutsjukvård, jag trodde för min egen del att börja som nyexad ssk på en ganska intensiv akutmottagning var för "tufft", jag är 28 år och har en tioårig erfarenhet som usk:a varav 6 år på en medicinsk akutvårdsavdelning men "fegade" ändå ur för att jobba på en akutmott. Tänkte däremot att en avdelning för hjärtsjukdomar kan ge en god erfarenhet inom framtida jobb inom akutvården, hur resonerar ni som jobbat ett tag..är det egentligen rimligt att kasta sig ut i ren akutvård när man är nyutbildad ssk ?

Re: Erfarenhet innan akutsjukvård/prehospital vård ?

Postat: 1/3 2010 18:00
av amb.nisse
Det är högst individuellt, har med mognad och tidigare erfarenhet att göra. Är du helt färsk ssk. och har nada i vårderfarenhet gör du nog en otjänst mot dig själv genom att börja på en akutmott med högt tempo.

Re: Erfarenhet innan akutsjukvård/prehospital vård ?

Postat: 5/5 2010 12:21
av Isidor
Tror inte att det är några problem alls... Att arbeta på akuten är egentligen inget avancerat och inte alls så märkvärdigt som man kanske tror. Har du arbetat 10 år innan som usk så har du ju mycket vunnet i patientkontakten och säkert en annan mognad som gör dig mer trygg. lycka till!