Dubbel specialistexamen

Här diskuteras allt som rör utbildning för att arbeta inom den prehospitala akutsjukvåden

Moderator: Wernvik

Arytmica
Inlägg: 18
Blev medlem: 20/2 2010 23:41

Dubbel specialistexamen

Inlägg av Arytmica » 3/4 2010 0:13

Min fråga riktar sig till er som besitter en dubbel specialistexamen.

1.) Hur arbetar ni som har en dubbel specialistexamen idag inom exempelvis Iva och amb, eller narkos-amb?
Har ni lämnat det ni först studerade till och övergått till ett yrke inom er nya specialité, eller arbetar ni med en rotationstjänstgöring och kan bibehålla er kompetens inom båda områdena?

2.) Ni som roterar, upplever ni att arbetsgivare uppskattar att ni arbetar på två olika håll, eller verkar de ogärna anställa folk på 50%, (är det svårt att få en anställning på 50% för att kunna rotera)?

3.) Gynnar det lönen någonting att ha en dubbel specialistexamen, eller tjänar ni likvärdigt med de som gått en av era vubbar?

Take Care!

ban223
Inlägg: 23
Blev medlem: 29/6 2007 21:22

Re: Dubbel specialistexamen

Inlägg av ban223 » 3/4 2010 17:36

1. Har det så bra att jag har möjlighet att vara timanställd inom både intensiv/anestesi och även ambulans. Har tillräckligt med jobb så jag har valt att inte något fast jobb/anställning.
2. Oväsentlig fråga så som jag jobbar.
3. Lönemässigt så ligger jag mycket bra till och framför allt betydligt bättre än andra kollegor, det ska löna si att vara flexibel och inte ha något fast.

Ge järnet, jobb finns.

Novisen
Inlägg: 1630
Blev medlem: 17/10 2004 20:26
Ort: Norrland

Re: Dubbel specialistexamen

Inlägg av Novisen » 8/4 2010 8:53

Jag jobbar 8 veckor på narkosen och sen 16 veckor på ambulansen. Och då tycker arbetsgivaren (och jag håller helt och hållet med) att jag gör tillräckligt med tid för att få ha jour på narkosen. Tycker att upplägget är helt perfekt. Arbetsgivaren tycker att det är bra att vi går så här och har faktiskt utökat platserna med rotation. Vi har mot akuten och narkosen men även några som kör mot IVA och som hoppas det kan bli mer permanent där. Vi har även sambulanssköterska som reträtt eller som rotation.

Att jag roterar eller har skaffat mig 2 specialistutbildningar ger inget i lönekuverter per automatik. Tycker ändå jag kompenserats för detta till en viss del.
Specialist anestesi och ambulans

Arytmica
Inlägg: 18
Blev medlem: 20/2 2010 23:41

Re: Dubbel specialistexamen

Inlägg av Arytmica » 9/4 2010 11:20

Roligt att er vilja att rotera har bemötts och uppskattats på ett bra sätt! Jag ser också personligen övervägande fördelar med att rotera, dels för att hålla sin kompetens uppe med tiden, men även då den kompetens man besitter säkert kan komma till nytta vart man än arbetar, något som bör gynna arbetsgivaren och arbetsplatsen man roterar mot.

Vilket som hoppas jag på att min vilja att rotera uppskattas lika mycket av arbetsgivarna den dagen det är dags för mig. :)

Fortsatt lycka till med era arbeten!

Skriv svar