Sida 1 av 1

GU, vilka var de jobbigaste terminerna?

Postat: 19/7 2010 14:27
av Felicia90
Hade tänkt läsa lite extra kurser, 4 terminer under ssk-utbildningen.

Utav er som läst till ssk på Göteborgs Universitet, vilken/vilka terminer var tuffast? Om man vill läsa extra kurser på ca 7,5 hp vilka terminer "bör" man välja?

Tack på förhand!

Re: GU, vilka var de jobbigaste terminerna?

Postat: 23/7 2010 1:41
av DirtyNurse
Hej!

Har inte läst vid GU, men kurserna över landet är i stort de samma.

Har du börjat läsa till ssk eller skall du? Det är ofta dumt att göra stora planer om extrakurser innan man har börjat med utbildningen. Vissa kurser tar mer tid, andra mindre. Det som jag upplevt som mest påfrestande har nog varit anatomin och forskningsmetodiken. Mitt råd till dig är att börja lugnt och känna hur det känns efter hand. /P

Re: GU, vilka var de jobbigaste terminerna?

Postat: 23/7 2010 18:11
av Felicia90
Nej har inte börjar ännu. Börjar i slutet av augusti. Jag hade tänkt ta det lungt första terminen, och om jag inte minns fel så är det mycket anatomi och biologi första terminen. Men de extra kurser jag vill läsa är helst kvälls-/dagkurser i spanska, alternativt sommarkurs i matte, men det blir så svårt att kombinera med mitt arbete på sommaren. Men jag ska ta det lungt i början och försöka vänja mig vid tempot och hitta en bra studieteknik. Tack för tipset!

Mvh Felicia

Re: GU, vilka var de jobbigaste terminerna?

Postat: 24/7 2010 18:09
av DirtyNurse
Om du skall läsa på sommaren så är det ju inget som hindrar det, då du inte har några högskolestudier under den tiden. Glöm inte bort att du måste ha ett liv vid sidan om också! Lycka till med utbildningen

Re: GU, vilka var de jobbigaste terminerna?

Postat: 25/7 2010 0:44
av amb.nisse
Kan säga att du kommer ha fullt upp med tentor och hemtentor och grupparb, du kommer inte orka läsa mer tro mig. Bättre att sattsa fullt på ssk. och ta det andra efter. Risken är annars att allt bara blir halvdant och du kör huvudet i väggen, ett råd..

Re: GU, vilka var de jobbigaste terminerna?

Postat: 25/7 2010 19:18
av Christopherh
Varför skall du läsa mer matte undrar jag ?? Inte för att det är dumt med matematik, men du har ju redan allt du behöver för ssk.
Jag läste extrakurser samtidigt som jag gjorde min c-uppsats, funkade fin fint för mig. Fast då läste jag akutsjukvård 7,5 hp..och eftersom man tidigare läst anatomi & fysiologi och sjukdom,vård och behandling så var ej den kursen så svår.
Tror det är väldigt individuellt att läsa extrakurser samtidigt som man läser ett huvudprogram. Man måste nog läsa in sig lite och känna på tempot, jag tog ju extra kurs först i termin 5.

Re: GU, vilka var de jobbigaste terminerna?

Postat: 25/7 2010 19:46
av Felicia90
Jag gillar matte av någon konstig anledning, tycker om att sitta och klura på uppgifter och sådant. Det är inte för själva ssk yrket jag funderade på det, utan mer för eget intresse. Men spanska skulle kännas viktigare för mig personligen, så jag ska nog satsa mer på att hitta i så fall en sommarkurs i spanska. Det behöver ju nödvändigtvis inte vara på högskola/universitet.

Jag vet inte om det finns någon kurs i Akutsjukvård 7,5 hp på Göteborgs Universitet. Eller var det där du läste Christopherh? Det finns däremot en kurs som heter Prehospital Sjukvård på 7,5 hp, men den känns lite "onödigt" att läsa den kursen om man ändå inte ska arbeta inom prehospital sjukvård förens kanske 2-3 år efter ssk-examen, och då blir det ju ändå att man kommer specialisera sig.

Men under c-uppsatsen sa du att det gick för dig. Den är sista terminen på GU om jag inte läst fel, så då har jag ju hunnit känna efter hur tempot och upplägg fungerar.

Tack så mycket för alla tips! =) Jag ska ta det lugnt och fokusera och försöka hinna med vänner och familj under höst- och vårterminerna och satsa på sommarkurser istället.

Mvh Felicia