Sida 1 av 1

Mobiltelefonerna

Postat: 10/4 2004 19:04
av ambus
Finns det möjlighet till kryptering av dessa? Många lyssnar in dessa frekvenser, så var noga med vilken information ni ger via dessa!

Är inte mobiltelefoni krypterad?

Postat: 12/4 2004 20:17
av roadrunner
Det kan hända att jag har missuppfattat något (inte ovanligt :wink: ) men jag har för mig att dagens mobiltelefoner använder digital, krypterad sändning. Det var ganska enkelt att avlyssna gamla tiders NMT-system, i princip bara att scanna ett frekvensblock och lyssna på pågående samtal. I dag lär det inte räcka om sändare-mottagare använder krypterade verifieringsnyckar och kanske tom frekvenshopp. För att inte tala om hur man letar upp ett givet abonnentnummer som kanske sänder, på en eller flera okända frekvenser, via flera olika basstationer, med låg effekt.

Jag tror att dagens GSM är tämligen avlyssnings-säker. Vet inte hur det är med 3G-nätet, som ju också är digitalt. Kan man titta på videosamtal mellan två parter? Vi är kanske där snart - med video live från skadeplats.

Mobiltelefon

Postat: 12/4 2004 23:10
av Wernvik
GSM Nätet sänds digitalt krypterat. Det går att avlyssna med det är mycket tekniskt krävande och kräver en hel del specialutrustning. Det är inga vanliga amatörer som sitter och lyssnar på det utan det är ju tele operatörer som kan göra det åt t.ex. Polisen.

Jag vågar därför påstå att mobiltelefonen är det säkraste kommunikationsverktyget vi har i den meningen.

Postat: 9/12 2004 12:39
av Niklas Karlsson
ja det är nog det säkraste. Så länge maninte lämnar ut personuppgifter på ett vårdslöst sätt så är det bara tummen upp!

Re: Mobiltelefonerna

Postat: 9/12 2004 15:28
av Anonymous
ambus skrev:Finns det möjlighet till kryptering av dessa? Många lyssnar in dessa frekvenser, så var noga med vilken information ni ger via dessa!
Ja är man buggad av konstapel Kling O Klang kanske man bör passa sig vad man säger om man inte har rent mjöl i påsen..