Är dom desperata i sthlm?

Här kan registrerade användare annonsera efter jobb alternativt erbjuda jobb.

Moderator: webmaster

Ambulanssjukvårdare

Inlägg av Ambulanssjukvårdare » 20/2 2009 11:06

upprörande att det finns kollegor som vill sänka kraven. självklart ska alla ha en ambulansutbildning på samma sätt som en ortoped har utbildning i ortopedi. sjukt sjukt sjukt att jobba utan rätt utbildning.

DirtyNurse
Inlägg: 107
Blev medlem: 16/9 2007 15:19

Inlägg av DirtyNurse » 20/2 2009 14:58

Ambulanssjukvårdare skrev:upprörande att det finns kollegor som vill sänka kraven. självklart ska alla ha en ambulansutbildning på samma sätt som en ortoped har utbildning i ortopedi. sjukt sjukt sjukt att jobba utan rätt utbildning.
40v ambulansutbildning är någonting som korkat nog plockats bort. Idag finns ett behov av ambulanssjukvårdare, men ingen utbildning. Det finns inte sjuksköterskor att täcka alla bilar, och behövs verkligen två sjuksköterskor i alla ambulanser?. Du kan ju likväl säga att sjuksköterskeprogrammet skall tas bort. De flesta sjuksköterskorna på tex HIA/akuten är inte vubbade, skall inte dom få arbeta med hjärtan eller akutsjukvård? Du kanske menar att man skall välja vad man vill hålla på med från början? och bara lägga upp utbildningar till ambulanssjuksköterskor, hjärtsköterskor, distriktssköterskor mm ...

I stället relaterar du till att en lekman inte skall få arbeta som ortopedläkare, det är inte RIKTIGT samma sak i mina ögon, vi jobbar med symtomatisk behandling i ambulansen. Det här vore en intressant diskussion om du i stället för att börja säga att inte vem som helst får vara läkare, kunde svara på vad du tror att en undersköterska med 40veckors kan som inte jag klarar av?

Hade 40v utbildningen funnits kvar så hade jag haft den. Men den finns inte kvar!... Jag har en arbetsgivare som tycker att det är bra med personal som har vana från ambulanssjukvården innan man är färdig ssk, och går in i den rollen på ambulansen.

Tycker också att det är skammligt att inte fler vågar stå upp på det här forumet. Det stora felet idag som jag ser är säkerligen att vissa arbetsgivare tar in vem som helst. Men "vem som helst behöver inte bara ha med utbildning att göra. Alla passar inte för ambulansyrket, så är det. Men man behöver inte vara nedvärderande. Prata med din arbetsgivare eller lär upp dina kollegor som du känner inte har tillräcklig erfarenhet i stället för att sitta anonym och gnälla på ett J*vla webbforum.

Känns meningslöst att diskutera med dig så länge du bara relaterar till saker ovidkommande ambulanssjukvården. När du slutar prata om läkare och kan komma med någonting konkret som "VI" värdelösa undersköterskor/sskstudenter inte klarar av tillsammans med en sjuksköterska så finns det inte mycket att diskutera...
Leg. Sjuksköterska, Ambulanssjukvårdare, Undersköterska

SSK

Inlägg av SSK » 20/2 2009 15:19

Min gissning är att inom några år kommer lägsta krav för tjänstgörning i ambulans vara : SSK + minst 1 års klinisk tjänstgörning + VUB Ambulans, IVA eler Anestesi. Tillgång och efterfrågan helt enkelt. De amb.sjv som idag har fast tjänst kommer kanske få vara kvar, men varför ta in nya? På vissa orter finns idag timvikarier med amb. VUB.

På anestesin känner jag flera som gärna vill rotera. För att höja standarden generellt är det viktigt att sjuksköterskor även får jobba med sjuksköterskor. Blir ju en helt annan nivå på diskussioner (arbetsrelaterade) och resonemang. Sjuksköterskor med specialistutbildning och rotationstjänstgörning arbetar ju på daglig basis med läkemedel och sjukdomstillstånd släta USK:or inte ens har en aning om namnet på.

van the man
Inlägg: 309
Blev medlem: 7/9 2007 10:41

Inlägg av van the man » 21/2 2009 12:57

SSK skrev:Min gissning är att inom några år kommer lägsta krav för tjänstgörning i ambulans vara : SSK + minst 1 års klinisk tjänstgörning + VUB Ambulans, IVA eler Anestesi. Tillgång och efterfrågan helt enkelt. De amb.sjv som idag har fast tjänst kommer kanske få vara kvar, men varför ta in nya? På vissa orter finns idag timvikarier med amb. VUB.

På anestesin känner jag flera som gärna vill rotera. För att höja standarden generellt är det viktigt att sjuksköterskor även får jobba med sjuksköterskor. Blir ju en helt annan nivå på diskussioner (arbetsrelaterade) och resonemang. Sjuksköterskor med specialistutbildning och rotationstjänstgörning arbetar ju på daglig basis med läkemedel och sjukdomstillstånd släta USK:or inte ens har en aning om namnet på.
Sluta med att höja dig själv och vubbade ssk till skyarna. Är du på jobbet för att kunna få glänsa med dina kunskaper inom farmakologi och patofysiologi eller är du där för patienterna.
To whom much is given, much is expected.

SSK

Inlägg av SSK » 21/2 2009 13:23

van the man skrev:[sluta med att höja dig själv och vubbade ssk till skyarna. Är du på jobbet för att kunna få glänsa med dina kunskaper inom farmakologi och patofysiologi eller är du där för patienterna.
Ber om ursäkt om någon upplevde mitt förra inlägg som stötande. Observera att jag inte resonerar på individnivå, utan skiljer på person och funktion. Min fasta övertygelse är att kompetenshöjning i slutändan gynnar patienterna. sedan är det väl alltid trevligt att känna att man ibland utvecklas personligen? Tycker heller inte det är något fel i att förespråka VUB SSK? Får jag välja kollega föredrar jag naturligtvis att få jobba tillsammans med en annan SSK med akutVUB framför slät usk. Har som sagt inget med PERSON, utan FUNKTION att göra.

johnjohn
Inlägg: 122
Blev medlem: 22/1 2006 16:18

Inlägg av johnjohn » 22/4 2009 1:08

USK har ej i amb. att göra punkt slut.

Användarvisningsbild
Killeisthlm
Inlägg: 250
Blev medlem: 16/7 2004 12:42
Ort: Stockholm

Inlägg av Killeisthlm » 22/4 2009 6:58

johnjohn skrev:USK har ej i amb. att göra punkt slut.
Varför inte?

Förklara gärna varför man skall sparka ut någon som har jobbat i säg 10 år med detta och har tonvis med erfarenhet och stället anställa någon som gick ut sjuksköterskeskolan för 6 månader sen.
Driftledare, Huvudinstruktör, Instr HLR S-HLR, Kvm, Personskyddsvakt, MIC

Niklas Karlsson
Inlägg: 1473
Blev medlem: 14/7 2004 13:49

Inlägg av Niklas Karlsson » 22/4 2009 18:11

Därför att de som har 10 års erfarnehet snart slutar och det finns inga nya att ta in. Man kan nämligen inte plugga till amb sjv längre (med väldigt få undantag).

Intressant att man alltid jämför slät ssk med usk med 10 års erfarenhet.. Varför är det så?

Skriv svar