Private Military Corporations // IRAK mm

Här kan registrerade användare annonsera efter jobb alternativt erbjuda jobb.

Moderator: webmaster

Användarvisningsbild
AMBASS
Inlägg: 1395
Blev medlem: 21/3 2004 22:59
Ort: Stockholm - London

Private Military Corporations // IRAK mm

Inlägg av AMBASS » 24/4 2004 20:20

Jag har förtsått att det råder delade meningar om den växande verksamheten i Irak varför jag skrivit ner nedanstående vilket jag uppmanar er att läsa. Det finns behov av alla sorter, mekaniker, underhåll, sjukvård, tältbyggare, kökspersonal, administration, säkerhet mm. Så läs detta noga:

De privata militärföretagen (PRIVATE MILITARY CORPORATIONS – PMCs) växer så det knakar och några av oss ligger i startgroparna för att lära oss mer om denna mycket intressanta affärsarena. Vissa har redan testat på den och har mycket gott att säga. Det är naturligtvis inte riskfritt men om man ställer uppdragen i paritet till FN m.fl. så går det att hitta fina arenor för äventyr i ökensanden.

Visste ni att företaget Kellog Brown Root vilka har mest personal efter Amerikanska stridskrafterna ansvarar för 30% av underhållet i Irak. KBR sköter också logistik, matlagning och så säkerhet förstås. Kontraktet är värt 8,2 miljarder dollar vilket motsvarar ca 60 miljarder svenska spänn.
Ersättningsnivån för en medic/paramedic ser ut att ligga i kastet 300 - 600 dollar per dag/12 timmar. För vissa "HÖGRISK" tjänster ligger summan ännu högre. Till detta kommer en ordentlig försäkring vilken varierar i kostnad men vilken arbetsgivaren brukar stå för.

Jag har även haft förmånen att bekanta mig en smula med det Kanadensiska företaget Atco Frontec som har mycket verksamhet i forna Jugoslavien. Både KBR (HALLIBURTON) och Atco Frontec söker av hemsidorna att döma mycket folk för allehanda uppdrag och det finns naturligtvis utrymme för fler underleverantörer av större helhetslösningar. Att besitta kunskaper i akutmedicin är vad jag kan förstå en mycket stor merit.

Det finns således en stor privat militärbaserad marknad och arbetsfältet är stort i vår oroliga värld. Läs gärna mer om de företag som ovan nämnts och inse möjligheterna. Denna bransch växer och den är helt laglig. Pentagon delade själva ut ca 3000 uppdrag mellan 1994 – 2002 till militärföretagen (källa Tidningen Befäl). Därtill skall läggas alla de uppdrag som CIA lagt ut på entreprenad. All verksamhet jag kommit i kontakt med är försäkrad och det sker rigorösa läkarkontroller innan uppdrag påbörjas.

Jag tror att vi i närtid kommer få se flera killar och tjejer från den Svensk akutsjukvården på uppdrag i Irak eller liknande länder. Fakta som ligger för handen talar för att det finns stora möjligheter att göra ganska bra pengar och samtidigt tjäna ett gott syfte. All heder till den man som sommaren 2001 intresserade mig för denna arena. Och tji fick alla de som drog på munnen åt denna marknad vilken idag visar vägen för Private Military Corporations. För er som vill läsa mer om detta kan ni läsa Soldier Of Fortune eller nya numret av Befäl.

Med hopp om många friska äventyr och låt oss aldrig glömma den 11e September....
Blood Will Tell

Användarvisningsbild
AMBASS
Inlägg: 1395
Blev medlem: 21/3 2004 22:59
Ort: Stockholm - London

Med vilken rätt?

Inlägg av AMBASS » 24/4 2004 21:26

Ge gärna mer inf i frågan!

//BE SAFE
Blood Will Tell

Användarvisningsbild
AMBASS
Inlägg: 1395
Blev medlem: 21/3 2004 22:59
Ort: Stockholm - London

Svar på tal...

Inlägg av AMBASS » 27/4 2004 23:04

Det var ord och inga visor. Jag tycker inte vi skall göra saken svårare en vad den är. Beträffande kunskapsnivån så är min erfarenhet att man noga testar kandidaten innan kontrakt skrives. Huruvida kandidaten har införskaffat sig kunskaperna är vad jag kan förstå helt ovidkommande.

I övrigt så blir ingen fullfjädrad eller van vid en påfrestande situation oavsett vilken skolning man besitter, såväl militär som civil. Denna erfarenhetsprövning och efterföljande process pågår under lång tid och det är klart att man måste gå igenom denna period i alla yrken.

Vad jag berört i mitt inslag är inte "OPERATIVA" uppdrag av "LEGOSOLDATSMODELL" utan "SJUKVÅRDSINSATSER" eller "BEREDSKAP" för olika intressen. Det är naturligtvis så att alla inte passar in i denna verksamhet. Men jag är helt enig med dig om att man skall granska saker innan man ger sig in i dem.

BE SAFE
Blood Will Tell

JOCKE

private military operations //irak mm

Inlägg av JOCKE » 17/5 2004 20:01

Hej!
Jag har en kusin som har varit i irak som Paramedic. Han var precis nyfärdig ssk när han fick tjänsten trots att det på pappret stod att man skulle vara vubad och ha flerårig erfarenhet från akutsjukvård och militär verksamhet. Han och en ambssk från stockholm åkte ner precis dagarna efter dom hade smällt FN högkvarteret i luften och befann sig där när de andra två bomberna small av. Där nere hade samma befogenheter som vilken läkare som helst vad gällde behandlingen av patienter. De fick titeln paramedic för att de ssk som var där nere innan kallades för nurse och det innebar att de skulle vara passupp åt läkarna och servera kaffe mm.

Anonymous

Gloryhunter

Inlägg av Anonymous » 20/5 2004 23:48

Glöm aldrig 11:e september? Lägg ner... Du kanske borde ta en sån där "äventyrstrip" ner till Palestina och se vad dryga 50 år av USA uppbackning lett till. För övrigt: känns det inte rätt unket att åka ner och tjäna pengar på ett krig med minst sagt tvivelaktigt uppsåt?

Användarvisningsbild
AMBASS
Inlägg: 1395
Blev medlem: 21/3 2004 22:59
Ort: Stockholm - London

Re: Gloryhunter

Inlägg av AMBASS » 21/5 2004 10:58

Hank skrev:Glöm aldrig 11:e september? Lägg ner... Du kanske borde ta en sån där "äventyrstrip" ner till Palestina och se vad dryga 50 år av USA uppbackning lett till. För övrigt: känns det inte rätt unket att åka ner och tjäna pengar på ett krig med minst sagt tvivelaktigt uppsåt?
Det står i vår del av världen alla fritt att ha egna åsikter! Vad är det du vill att jag skall lägga ner? I övrigt anser jag inte att man tjänar pengar på ett krig utan att man fyller en viktig funktion i ett land av behov. När det gäller den 11e september visar detta med all önskvärd tydlighet att det finns människor som inte respekterar den fria demokratin. Vad avser Palestina råder det delade meningar om läget och vad som är rätt och fel. Utveckla gärna dina synpunkter med mer "OBJEKTIV" sakfakta innan du attackerar personer med en annan livsfilosofi eller politisk åskådning. Så mitt svar till dig är "STÅ UPP" istället för "LÄGG NER"

GE DITT STÖD TILL VÅRA VÄNNER I IRAK.....
Blood Will Tell

Användarvisningsbild
AMBASS
Inlägg: 1395
Blev medlem: 21/3 2004 22:59
Ort: Stockholm - London

Re: private military operations //irak mm

Inlägg av AMBASS » 21/5 2004 11:04

JOCKE skrev:Hej!
Jag har en kusin som har varit i irak som Paramedic. Han var precis nyfärdig ssk när han fick tjänsten trots att det på pappret stod att man skulle vara vubad och ha flerårig erfarenhet från akutsjukvård och militär verksamhet.
Vilket företag arbetade han för? Är han där på tre månader? Hur mycket tjänade han?
TACKSAM FÖR SVAR!!
Blood Will Tell

Anonymous

Re: Gloryhunter

Inlägg av Anonymous » 22/5 2004 18:26

Hank skrev:Glöm aldrig 11:e september? Lägg ner... Du kanske borde ta en sån där "äventyrstrip" ner till Palestina och se vad dryga 50 år av USA uppbackning lett till. För övrigt: känns det inte rätt unket att åka ner och tjäna pengar på ett krig med minst sagt tvivelaktigt uppsåt?
LÄGG DU NER SJÄLV OCH VISA LITE MER RESPEKT FÖR ALLA DE SOM LIDER AV DE VIDRIGHETER SOM SJUKA GRUPPERINGAR SVARAT FÖR. PALESTINA!!! HAR DU SETT VAD ISRAEL FÅTT UTSTÅ? TYCKER DU ATT PLO M.FL. ÄR VÄNLIGA ORGANISATIONER? SÖK SANNINGEN PÅ PLATS SÅ SKALL VI SE HUR PALISTINAVÄNLIG DU ÄR!!!!!

Anonymous

Inlägg av Anonymous » 23/5 2004 16:02

risken verkar stor att den här diskussionen blir politisk och hamnar utanför sitt egentliga ämne.. och tillslut inte hör hemma någonstans på forumet.. men om man kanske ska vända på det lite.. personligen skulle jag aldrig göra någonting som skulle kunna vara till gagn för ett land som USA.
Men frågan är hur det ser ut hos organisationer som läkare utan gränser. röda korset m.fl.??
Visst, man tjänar inte lika mkt, om man tjänar något över huvud taget. Men samvetet kanske mår lite bättre..
vad finns det för organisationer? arbetsmöjligheter? krav? osv osv.

Emil

Inlägg av Emil » 31/10 2005 0:58

Hur går man tillväga om man är intresserad av att jobba i irak, kosovo eller likn? Eller om överhuvudtaget har chans att göra det?

Användarvisningsbild
AMBASS
Inlägg: 1395
Blev medlem: 21/3 2004 22:59
Ort: Stockholm - London

Inlägg av AMBASS » 31/10 2005 13:41

Emil skrev:Hur går man tillväga om man är intresserad av att jobba i irak, kosovo eller likn? Eller om överhuvudtaget har chans att göra det?
Emil!

Så du är intresserad av ett äventyr? Eller vad är det som får dig att vilja ta tjänst i främmande land? Nå väl oavsett vilket motiv du har så finns det visa saker som kan vara värdefulla att känna till! Innan du tar del av min textmassa så vill jag med noggrannhet understryka att det finns vitt skilda åsikter om denna affärsarena! Vissa ser oss som varit på denna typ av uppdrag som blodtörstiga ”legosoldater” och vissa har en mer vidsträckt uppfattning om denna typ av uppdrag. Det är för mig omöjligt att borga för alla aktörer i denna bransch och det finns idag en mosaik av företag som bedriver denna typ av uppdrag. En huvudregel är att se saker kritiskt. Ett företag som eventuellt kommer investera pengar i dig förväntar sig samma sak av dig! Att du gör ett medvetet val och att du levererar den kvalité som deras kravspecifikation föreskriver. Det ligger således i sakens natur att man noga överväger det ett åtagande som detta kan innebära för dig och dina nära och kära. Branschen är långt från hermetiskt, men tillräckligt liten för att snesteg eller avbrutna kontrakt sprider sig bland aktörerna. Ingen vill heller arbeta med en team kamrat som inte har ordning och fokus på sitt åtagande. Sammanfattningsvis: uppskattar du militär ordning och strikta regler så kanske detta kan tilltala dig. Min erfarenhet härstammar från säkerhetsindustrin vilka förser marknaden med allehanda skyddstjänster. Vid många av dessa uppdrag krävs också sjukvårdsberedskap.

Låt oss börja med att konstatera att de flesta europeiska säkerhetsföretagen som tillhandahåller denna typ av tjänster till den oroliga delen av världen är UK baserade. Det finns även flera företag med säte i Sydafrika, Australien, Ryssland , Frankrike, Danmark m. fl. Uppdragsgivarna finns inom media, byggsektorn, militära enheter, ambassader, hjälporganisationer mm.

Den typiska ”FORTUNE PARAMEDIC OPERATIVA”

- Adekvata och erforderliga pre-hospitala kunskaper vilka skall omfatta all typ av sjukvård (ibland mycket lång tid från ordnad sjukvård) Behärska sutur, intubation och avancerad fältsjukvård i alla dess spektra. Att ha en ”bredd” utöver sin spetskompetens. Att kanske kunna laga en lastbilsmotor eller kunna laga mat eller att kunna avlägsna en värkande tand. Eller laga en AC. Ja, du skall rätt och slätt kunna fungera brett och i olika situationer.
- Taktisk EMS träning
- Lyhördhet och förmåga att kunna assistera vid alla typer av fältingrepp
- Ordning och reda (strukturerad personlighet)
- Ingen särpräglad idealist utan mer en driven underleverantör (att inte lägga in privata värderingar i uppdraget)
- Fysisk och psykisk stabilitet. Frågan om tidigare mentala sjukdomar kommer och man är inte intresserad av personer med missbruksproblematik eller humördefekter. VAKENHET! Att se saker i ett hellikopterperspektiv
- Fältvana (gärna militär sådan) Att kunna fungera i gruppen utan att spegla över sina egna svagheter på gruppen
- Erfarenhet från lätta handeldvapen då detta är medicinarens och paramedicens mest vanligt förekommande närskydd
- ÖDMJUKHET! ATT KUNNA TA ORDER! ATT VARA HJÄLPSAM MOT DIN GRUPP!

Övriga egenskaper och fördelar kan vara språkkunskaper och psykologisk förståelse. Att ha goda kunskaper iom olika kulturer och religioner är en klar fördel. Tekniska kunskaper i kommunikation, navigation och mekanik är också att föredra! Helt enkelt ”CROSS OVER” kunskap.

Att komma in i branschen kräver nästan alltid uteslutande en stark referens. Jag har dock träffat bagare, elektriker, tandläkare mm som av något skäl fastnat för denna typ av uppdrag. Man skall erinra sig att det kan komma att bli blodigt. Man kan ställas inför makabra syner och upplevelser vilka kan sätta spår och skapa psykologräkningar för resten av sitt liv. Men man kan också få ett äventyr och tjäna en hel del pengar. Man får även kamrater för livet. I denna bransch hittar man alla sorters människor. En hel del f. d. militärer med gedigen erfarenhet av strid samt medicinare och paramedics med bred kunskap från olika områden.

Om du efter att ha läst denna text fortfarande känner dig intresserad av att pröva dina vingar i främmande land skulle jag vilja råda dig att kontakta någon utbildningsanordnare som tillhandahåller träning. Jag bifogar några länkar som du kan besöka! I övrigt är du välkommen att tillskriva mig i övriga frågor! Det finns också flera andra arenor om du vill ut i världen likt: Läkare utan gränser , röda korset och FN!

Och till er andra som tycker att denna verksamhet är förkastlig finns bara en sak att säga: - Valet är fritt, det är ingen som tvingar er!

Några användbara länkar:

http://www.tactical-ems.com/

http://www.military.com/
Bra sida med många militära infallsvinklar (bra kontaktforum för f. d. militärer) -Här kan du knyta flera bra kontakter för framtiden.

http://www.rescue1.com/student.htm
Vapenskydd mm.

http://www.stirlingservices.com/
Erbjuder mycket välgenomtänkta kurser inom olika områden. Många f. d. SASARE som instruktörer!

http://home.att.net/~steinert/
Historisk sida för combat medics och intresserade

http://www.globerisk.com/
Ett av företagen i branschen

http://www.genric.co.uk/genricservices_iraq.htm
Verksamhet i Irak mm.

BE SAFE……
Senast redigerad av 1 AMBASS, redigerad totalt 31 gånger.
Blood Will Tell

Användarvisningsbild
AMBASS
Inlägg: 1395
Blev medlem: 21/3 2004 22:59
Ort: Stockholm - London

Inlägg av AMBASS » 31/10 2005 20:39

Combitub skrev:När det gäller utbildning så är det väldigt få som kan rekommenderas utan reservationer. Följande kan rekommenderas:

http://www.phoenixcp.com/

http://www.tees-training.com/courses/di ... tion.shtml
http://tees-training.com/courses/dignitary/highrisk/

Sjukvård:

http://www.insightstraining.com/view_co ... tegoryID=2

Man kommer en bit med erfarenhet ifrån GU på stridande förband, ssk utbildning, några års erfarenhet ifrån akutsjukvård, specialistutbildning, 9xx kurs på FSC och utlandserfarenhet ifrån FM. Det man saknar är tex tropikmedicin utbildning, "kirugi för icke läkare" och tandvård. Man behöver ofta läsa på daglig sjukvård.

Ett sätt att få utbildning/erfarenhet är att söka FS11-12 som sjv man på QRF eller som ssk på MOT. Blir man inte antagen till det så har man förmodligen inte det som krävs för att få ett bra jobb inom PMC.

Två hemsidor som kan hjälpa är http://www.socnetcentral.com/vb/ och http://www.tacticalforums.com/

Det finns någon/några på forumet som har erfarenhet ifrån både Afganistan och irak. Har du tur så skickar det kanske ett PM till dig.
Hello Combitub!

Jag tror det är viktigt att vi ser en klar skillnad mellan den strikta affärsarenan och de mer FN eller NATO baserade uppdragen! Detta gäller både arvode och personal. Sedan skall man erinra sig att många av de mer "fina" aktörerna köper in tjänster av just PMC.....

//BE SAFE
Blood Will Tell

Skriv svar