Sida 1 av 1

media

Postat: 26/7 2009 13:38
av ohlstedt
Vad har ni för erfarenheter av media på olycksplattser etc? tycker ni att de e för närgångna? att de visar bilder de ej borde visa? jobbigt att hamna i tidningen ibland?

Re: media

Postat: 23/8 2009 1:18
av Gosta
ohlstedt skrev:Vad har ni för erfarenheter av media på olycksplattser etc? tycker ni att de e för närgångna? att de visar bilder de ej borde visa? jobbigt att hamna i tidningen ibland?

Jo, det kan vara jobbigt, men kan samtidigt fylla en viktig funktion i samhället.
Jag arbetade ett tag som Media Officer i Ambulance Service of NSW. Mitt ansvar var då att representera organisationen vid offentliga situationer, olyckor, katastrofer, med mera och att vara media liaison. Detta betydde att en relation till mediarepresentanter kunde byggas upp, närgången uppmarksamhet som kunde hindra eller försvåra behandling och störa patienter kunde undvikas. Ibland inträffade det att jag kom först till olycksplatsen, eller enda IC kvalificerad, och fick då ta av mig media västen och arbeta som IC Paramedic tills det kunde lämnas över.
En intressant relation till både polis och brandkår existerade och det var lite tävling om mediauppmärksamheten. Det brukade ofta vara en rep från varje organisation på de större olyckorna. Mitt jobb var ofta att korrigera felaktig information som någon av de andra gått ut med för att ha något att säga till pressen.
Jag tror det är en god sak att ha en pressansvarig ambulansorganisationsrepresentant vid större situationer. Då vet man vem som skall hålla presskonferens och det blir lättare att kontrollera informationen till gagn för inblandade och för själva informationens skull. Utan denna kontroll kan det lätt bli så att rykten springer iväg och blir svåra att stoppa.
Hälsningar,
Gösta

Re: media

Postat: 25/8 2009 18:28
av Novisen
Vi har bestämt att vi alltid ska försöka skriva ett pressmedelande inom 30minuter efter olyckor där vi samverkat. Tidningarna har sedan ett direktnummer som de kan ringa om de är intresserade.