Sida 1 av 1

Här för att bota min fobi

Postat: 14/10 2009 1:07
av Nervvraket
Jag är en hypokondriker (tjej, 22 år) som förutom sjukdomar och sjukhus har en lite udda fobi, nämligen ambulanser och ambulanssjukvårdare. Nu skrattar ni kanske, men det är faktiskt sant. Ser jag en ambulans ute så går jag över på andra sidan gatan. Ser jag ambulanssjukvårdare på ICA så skyndar jag mig till andra sidan butiken där jag är "säker". Dessutom drömmer jag ofta mardrömmar om att jag blir jagad av ambulansen och att jag springer för mitt liv men att ambulanssjukvårdarna ändå jagar mig med både bilar, sirener och bårar, allt för att fånga mig.
Innerst inne vet jag ju att detta inte händer i verkligheten, att det är min hjärna som spelar mig ett spratt, men bara det att jag ser en ambulans eller ambulanssjukvårdare ute så är min dag förstörd.
Jag går hos en psykolog för min hypokondri och nu har jag fått i uppdrag av henne att lära känna en ambulanssjukvårdare som ett led i att bota min fjantiga fobi så jag tänkte att det här forumet kunde vara ett första steg.

Re: Här för att bota min fobi

Postat: 31/1 2010 8:39
av amb.nisse
Hej du!
Låter jobbigt det där :? . Kan lugna dig med att vi är inte farliga, vill bara väl.
hoppas det löser sig

Re: Här för att bota min fobi

Postat: 10/3 2010 19:48
av calle_p
Hört talas om programmet outsiders?? de ringer dig nog snart haha

Re: Här för att bota min fobi

Postat: 10/3 2010 21:54
av Glock 18C
Folk som jobbar inom ambulanssjukvården är de mest artiga, välartikulerade, vänliga och medmänskliga människor som finns, alltid bemöter de sina medmänniskor med respekt, pratar aldrig illa om sina patienter före eller efter uppdrag och visar alltid att de verkligen bryr sig. :roll:

Hade jag haft fobi för ambulanspersonal så hade jag definitivt lagt benen på ryggen efter att ha läst det här forumet... :wink:

Re: Här för att bota min fobi

Postat: 10/3 2010 22:24
av calle_p
tur att jag är brandman då :D "lite större lite bättre" :wink:

Re: Här för att bota min fobi

Postat: 11/3 2010 21:59
av Glock 18C
Exakt :mrgreen:

Re: Här för att bota min fobi

Postat: 15/3 2010 13:58
av amb.nisse
[quote="Glock 18C"]Folk som jobbar inom ambulanssjukvården är de mest artiga, välartikulerade, vänliga och medmänskliga människor som finns, alltid bemöter de sina medmänniskor med respekt, pratar aldrig illa om sina patienter före eller efter uppdrag och visar alltid att de verkligen bryr sig. :roll:

:lol: