Kunskapsbank med egen Nät-bibliotekarie???

Här kan du deltaga i diskussion om hur vi utvecklar ambulanscommunityn m m.

Moderator: prehospital

Användarvisningsbild
ambus
Moderator
Inlägg: 235
Blev medlem: 12/3 2004 20:06
Ort: Linköping, Östergötlands län

Kunskapsbank med egen Nät-bibliotekarie???

Inlägg av ambus » 18/4 2005 17:22

Hur skall vi ytterligare kunna höja statusen på detta Forum?

Jo, kanske genom att starta upp en seriös Kunskapsbank om "PreHospital verksamhet och Forskning" med ex. Vetenskapliga artiklar, Nätböcker, och andra granskade Kunskaps-inlägg där man får söka access för att få tillgång till denna.
Idag ligger länkar m.m. i en salig blandning ute i alla möjliga trådar och därför skulle man för ordningens skull kunna samla en del av dessa relevanta ämnen SORTERADE efter ett bibliotekssystem eller dyl.

Ideér?

Den "Bibliotekarie" skulle kunna vara en ansvarig Moderator som har intresse och kunskap för detta och som kan sortera och "sålla" bland de inkommande artikel/litteraturförslagen och granska dessa efter givna kriteria, eftersom det också finns marknadskrafter som möjligen vill kunna få gratisutrymme här... möjligen kan även en sådan kommersiell tråd skapas och därmed finansiera en del av driften av detta forum, inte vet jag???? Vet Du?

Kanske det finns andra ännu bättre förslag på samma idé???

Väntar med stor tillförsikt på svar från Er alla!

:lol:

Varma Vårhälsningar!!!

/ambus, moderator.
Kom gärna med dina åsikter bara du kan stå för dem! -det kan jag...

Novisen
Inlägg: 1630
Blev medlem: 17/10 2004 20:26
Ort: Norrland

Inlägg av Novisen » 18/4 2005 21:45

Bra ambus! Att söka efter kunskap som har med ambulanssjukvård är inte lätt. Dessutom kommer inte den forskning som bedrivs alla tillhanda. Det behövs en kunskapskanal där det är enklare att söka och hitta det man letar efter. Alla har inte samma driv att utveckla sin egen proffession. Kan säkert bero på att kunskapskanalerna till arbetsplatserna är via ambulansläkaren och att det tills nu varit svårt att hitta kunskap på andra sätt överhuvudtaget. Ambulansforum är den perfekta platsen att samla publikationer om man vill att dessa ska bli lästa.

Novisen
Inlägg: 1630
Blev medlem: 17/10 2004 20:26
Ort: Norrland

Inlägg av Novisen » 22/9 2005 23:42

Runt om i landet är jag övertygad att det sitter ambulansläkare/tillsynsläkare/forskare med massor av kunskap. Några delar säkerligen också med sig av denna kunskap. Skulle bli förvånad om det inte finns någon ambulansorganisation som byggt upp en egen kunskapsbank eller liknande där de anställda kan finna information lite enklare. FLISA borde ta sitt ansvar och vara med och starta upp en nationellt kunskapsbas. Ambulansforum skulle kunna vara en plats där ny forskning presenteras och kommenteras av er ledningsansvariga.

Ambulansforum ska vara en plats där man har möjlighet att vädra sitt missnöje, ge varann tips, delge sina erfarenheter. Måste därför gå ut med en efterlysning. Vart är ni alla ledningsansvariga inom svensk ambulanssjukvård? Det är ni som ska vara drivande! Har aldrig hört någon ambulansläkare kommentera eller komma med förslag på det här forumet. Kanske känns ambulansforum som helt fel kanal för er? Kanske ni har långt gångna planer på en kunskapsbank som ni nu kan delge alla på ambulansforum.

Är less på stationens bibliotek med en sönderläst PHTLS bok från -99 och ett exemplar av "Ambulanssjukvård" med ytterligare några år på nacken.

Paul Kongstad, Kalle Ängqvist, Ulf Björnstig, Björn-Ove Suserud, Johan Herlitz, Kitty Kook-Wennberg osv. Hoppas ni läser detta :wink: .

Användarvisningsbild
ambus
Moderator
Inlägg: 235
Blev medlem: 12/3 2004 20:06
Ort: Linköping, Östergötlands län

kanske skapa ett DOLT forum för dessa läkare?

Inlägg av ambus » 12/2 2006 19:58

HALLÅ!!! :lol:


Är det mera lockande för ambulansläkarna och "experterna" att söka sig till ett dolt forum på denna sida med lätt tillgänglighet för hela riket istället för en öppen där alla kan läsa eventuella novisa ( men förhoppningsvis ffa professionella) kommentarer om prehospital sjukvård? Vad är man rädd för? Att visa sin okunskap i något område? Att någon skall kommentera öppet sin kritiska ståndpunkt över något man trott på i 15 år?
Kom igen, nu är det dags att ni/vi alla tar vårt ansvar i denna fråga- det är ju här utvecklingen initieras, och stadfästs- sedan på "golvet" (i bilen) av vi andra dödliga!!!

Svar önskas.

Vänligen

ambus
Kom gärna med dina åsikter bara du kan stå för dem! -det kan jag...

Skriv svar