RLS?

Här diskuteras allt som inte passade i de andra områdena, men som berör den prehospitala akutsjukvården.

Moderator: Wernvik

Akuten
Inlägg: 418
Blev medlem: 7/1 2005 19:47

Inlägg av Akuten » 27/9 2006 21:18

Niklas Karlsson skrev:vid hjärtstopp hos oss så kör uskan i ambulansen hlr medans syrran rapporterar. DÅ förlorar man ingen tid. Rapporten vid hjärtstopp åhls vävldigt kort. Kanske 10 sekunder och sedan stannar amb personal kvar för att komplettera när narkospersonal kardiologier osv redan jobbar med patienten.
Ambulansen hos oss har oftast satt LUCAS på hjärtstoppen så då pågår också HLR hela tiden. Ambulanspersonalen är kvar hela tiden vi jobbar med patienten.

Cortex
Inlägg: 126
Blev medlem: 25/6 2006 13:23

Inlägg av Cortex » 1/11 2007 20:59

Jag tänkte återuppliva denna tråd med en liten fråga.

"RLS 6 Stereotyp böjrörelse vid smärta. Vid central eller perifer smärtstimulering böjer patienten på ett långsamt mekaniskt sätt i armbågen och handleden men kan ej lokalisera eller dra undan."

"RLS 7 Stereotyp sträckrörelse vid smärta. Vid central eller perifer smärtstimulering gör patienten sträckrörelser med armarna eller benen. OBS! Ingen böjrörelse får förekomma. Om både böj- och sträckrörelser förekommer, så noteras böjrörelsen, dvs det bästa svaret."


Utgör dessa två stadium någon skillnad i omhändertagandet/behandlingen?

Innebär det en stor sänkningn i medvetslösheten från steg 6 - 7?
För mig så är det knappt någon skillnad på dessa och det känns som att det är en trådfin gräns mellan stegen, men så kanske inte fallet är? Eftersom att de har fått ett varsit steg i skalan så borde det ju innebära en "viktig" skillnad mellan dessa?

Bicgatepc02
Inlägg: 3
Blev medlem: 4/2 2013 12:02

Re: RLS?

Inlägg av Bicgatepc02 » 16/2 2013 6:45

Visst går det att helkroppsfixera i scoopbår. :shock: Vi använder idag Fernos nya scoop i plast. Förhållandevis lik en spineboard, är dock djupare som en traditionell scoopbår. Använder huvudplatta och "spindeln" samt en extra rem för huvudet. Mycket smidig variant där vi slipper omlastning till annan fixationsutrustning. Detsamma gäller vid ankomst till sjukhus. Där det blir enkelt att "lasta av". :D


__________________________________________________________
china electronics best tablet pc china brands

Skriv svar