Vill ha tips och råd ang. USA praktik!

Här diskuteras allt som inte passade i de andra områdena, men som berör den prehospitala akutsjukvården.

Moderator: Wernvik

Silltrut

Vill ha tips och råd ang. USA praktik!

Inlägg av Silltrut » 18/10 2009 20:12

Hejsan!
Jag läser ambulansvidareutbildningen och funderar på att göra min avslutande ambulanspraktik i USA till våren. Jag har jobbat ganska många år inom svensk ambulanssjukvård och skulle därför vilja se hur man jobbar någon annanstans.
Jag har inte varit i USA tidigare och vet inte riktigt vart jag ska söka mig eller hur jag ska gå tillväga. Därför skulle jag gärna vilja ha lite tips och råd från andra som gjort praktik där. Vilken plats/stad skulle kunna vara lämplig, hur ska man gå tillväga med kontakter, vad ska man tänka på osv?
Tacksam för många svar :D

Belsebubb
Inlägg: 16
Blev medlem: 14/4 2004 14:31
Ort: Helsingborg

Re: Vill ha tips och råd ang. USA praktik!

Inlägg av Belsebubb » 20/10 2009 16:06

Jag gjorde min praktik i Alexandria strax soder om Washington DC, valet av stad var ganska latt eftersom Alexandria ar varan "syster stad" sa kommunen hade redan utbyte med deras raddningstjanst. Sa kolla med din kommun och se om ni har en systerstad i USA. Annars ar det nog lattast att helt enkelt ta kontakt med nagon RTJ i Usa och helt enkelt fraga. Om du vill ha en mer spannade praktik ar du valkommen hit till Palestina och aka lite ambulans, ett nattpass i Gaza kan bli hur spannande som helst.
Lycka till.

Skriv svar